Kahramanmaraş depremleri sonrasında moloz çıkmaya devam ediyor! 42 bin 504 metreküp moloz taşındı!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında moloz çıkmaya devam ediyor! 42 bin 504 metreküp moloz taşındı!
Depremde yıkılan binalardan çıkan moloz dudak uçuklatan cinstendi! Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır bilançosu gözler önüne serilmeye devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da, biri 4 bloklu Galeria Sitesi olmak üzere yıkımı gerçekleştirilen 7 binadan hafriyat alanına şimdiye kadar 3 bin 542 kamyon 42 bin 504 metreküp moloz taşınımı gerçekleşti! İşte 6 Şubat depremleri sonrasında gün yüzüne çıkmaya devam eden ağır tablo!

BİNALAR KONTROLLÜ YIKILIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Kurismailpaşa 2. Sokak’ta bulunan Sözel Apartmanui Elazığ Bulvarı’nda yer alan Galeria Sitesi, Bağlar ilçesinde Tesisler Kavşağı’nda yer alan serin-2 Apartmanı, 5 Nisan Mahallesi’nde yer alan Yoldaş Apartmanı, Şeyh Şamil Mahallesi’nde bulunan Dündar Apartmanı ile Mevlana Halit Mahallesi’nde bulunan Hisami Apartmanı ve 1 boş olan bina yıkıldı. Enkaz altında kalan 414 kişi hayata veda ederken 912 kişi de yer aldı. Depremlerden sonra Galeria Sitesi’nin diğer 3 bloku da kontrollü olarak yıkıldılar.

POLİS VE GÜVENLİK KAMERALARI İLE EMNİYET SAĞLANIYOR

Araba kurtarma çalışmalarından sonra başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarında çıkarılan molozlar adına Yenişehir ilçesi Dokuçeltik Mahallesi’nde hafriyat alanı yapıldı. Yıkılan binalardan kamyonlar ile getirilen molozlar, hangi binaya ait olduğunu belirten tabelaların olduğu alanlara döküldüler. Enkaz alanı polisin devriye görevi ve güvenlik kameraları ile sürekli olarak denetlenmekte. Yıkılan Galeria Sitesi’ndeki enkaz kaldırma çalışmaları biterken, hukuki sürecin sona erdiği hafriyat alanında ayrıştırma işlemleri de tamamlanmış oldu.

ENKAZDAN ÇIKAN MOLOZLAR TOPLANIYOR

7 binadan depremden sonra şimdiye kadar 3.542 kamyon moloz taşınımı yapıldı. Alanda bulunan molozun 42 bin 504 metreküp olduğu açığa çıktı. Şehirde bulunan ağır hasarlı binaların yıkımından sonra enkazdan çıkarılacak molozların da bu alanda toplanmasının yapılacağı ifade edildi. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, bölgedeki moloz yığınları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kontrollü bir şekilde yıkılan binaların molozları belirli bir alana toplanıyor. Bu alanın güvenliği polis ve güvenlik kameraları tarafından sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.