Yaz tatili ne zaman, kısalacak mı? 2023 okullar ne zaman kapanacak, karneler ne zaman alınacak? Öğrenciler, veliler dikkat!

Yaz tatili ne zaman, kısalacak mı? 2023 okullar ne zaman kapanacak, karneler ne zaman alınacak? Öğrenciler, veliler dikkat!
Öğrenciler ve veliler, yaz tatili ne zaman, kısalacak mı? 2023 okullar ne zaman kapanacak, karneler ne zaman alınacak mı sorularına yanıt arıyor. Peki durum ne?

Yaz tatili ne zaman, kısalacak mı? 2023 okullar ne zaman kapanacak, karneler ne zaman alınacak? Son günlerde, öğrenciler ve veliler bu soruların yanıtlarını arıyor

Mayıs ayının sonlarına doğru ilerlerken, havaların da ısınmasıyla sınav maratonundan bunalan öğrenciler yaz tatili ne zaman başlıyor araştırmalarına başladı. Yaz tatili kısalacak, okullar geç kapanacak iddialarına yanıt MEB'ten geldi.

3 GÜN ÖNCE...

Öğrenciler ve veliler okullar ne zaman kapanacak araştırması yapmaya başladı. Haziran ayı yaklaşırken yaz tatili tarihi de merak ediliyor. MEB takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı planlanan tarihte 16 Haziran'da sona erecek ve yaz tatili başlayacak. Yaz tatili 16 Haziran'da başlayacak ve 3 ay sürecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılı ise eylül ayının ilk haftası 11 Eylül Pazartesi başlayacak. Okul öncesi ve 1. sınıflar için uyum günlerinin ise okullar açılmadan 3 gün önce başlaması planlanıyor. 

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Özellikle sosyal medyada son günlerde okullar geç kapanacak haberleri yayılıyor, veli ve öğrencilerin kafası karışıyor. Bu konu  hakkında geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaptı ve okullar geç kapanacak iddialarını yalanladı. Okullar kapanması gereken tarihte 16 Haziran cuma günü kapanacak. Yaz tatilinin kısalması gibi bir durum da söz konusu değil.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.

2023-2024 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

3 ay sürecek olan yaz tatilinden sonra öğrenci ve öğretmenler, 12 Eylül 2023 Pazartesi günü sınıflarda yerini almış olacak. 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde telafi programı uygulanacak. 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi 12 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.