Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması! Enflasyon üstünde ek zam işareti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması! Enflasyon üstünde ek zam işareti!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından enflasyon üstünde ek zam sinyali! Asgari ücret için yeni zam miktarı ne kadar olacak? İşte merak edilenler!

Asgari ücret zammı ve memur zammı için temmuz ayına kısa bir zaman kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Asgari ücret Temmuz 2023 için ocak ayında yapılana benzer bir yol haritası çizeceklerine dair vurgu yaparak, enflasyonun üstünde bir ek artış gerçekleştirileceğine dair işaret verdi. İşte Bakan Bilgin açıklamasında merak edilen detaylar!

OCAK AYINA BENZER BİR YOL HARİTASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin, EYT, taşeron işçilere kadro, memur maaş zammı ve asgari ücret için birtakım açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan net-brüt tartışmalarını hatırlatarak, ‘en düşük memur maaşı 22 bin lira’ dedi. Asgari ücret Temmuz 2023 zammı için de ocak dönemine benzer adım atılacağını ifade etti. Ayrıca hazırlıkları süren konuların olduğu ve yeni Meclis döneminde bunların da çözüme kavuşacağını cümlelerine ekledi.

HERKES BİRİKMİŞ BÜTÜN HAKLARINI ALACAK

Bir televizyon canlı yayına katılan Bakan Bilgin, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çerçevesinde emekli maaşlarının bağlanma süresine dair soru üzerine, 1 milyon 700 bin dolayına başvurunun gelmiş olduğunu, 3 aydır SGK personelini olağanüstü bir çalışma yürüttüğünü ifade etti. Maaş bağlama işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Bilgin, ‘Bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünmekteyim. Az bir süre kaldı. Tamamlanmazsa da en fazla 1 hafta ya da 10-15 günlük sarkma olur. Fakat kimse endişelenmesin, herkes tüm haklarını birikmiş olarak alacak’ dedi.

ASGARİ ÜCRETİN BELLİ BİR SEVİYEYE GELDİĞİNİ AÇIKLADI

Bakan Bilgin, asgari ücretle alakalı temmuz ayındaki beklentiye dair soru için, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki ifadelerini anımsattı. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkıları ile asgari ücretin belli bir seviyeye geldiğini belirten Bakan, ‘Temmuz’da da benzer bir süreç işleyecek’ cümlesine yer verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.