Gaziantep FK'ya 1 ay süre tanındı

Gaziantep FK'ya 1 ay süre tanındı
Deprem nedeniyle bu sezon Süper Lig'den çekilen Gaziantep FK, yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da lisans almak için 1 ay içerisinde eksiklerini tamamlamak zorunda.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2023- 2024 sezonu için UEFA ve ulusal lisans almaya hak kazanan takımları açıkladı. Gaziantep FK, diğer 7 Süper Lig ekibiyle birlikte lisans alamayan takımlar arasında yer aldı.

Federasyondan yapılan açıklamada, TFF Kulüp Lisans Kurulunun gerçekleştirdiği toplantıda aday takımların sunduğu dosyaların, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı ile UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Kulüp Lisans Talimatı'nda aranan sportif, futbol sosyal sorumluluk, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterler yönünden incelendiği belirtildi.

Yapılan incelemeler sonucunda 18 kulüp UEFA, 7 kulüp ulusal lisans almayı hak kazandı.

Süper Lig’den Adana Demirspor, Konyaspor, Beşiktaş, Alanyaspor, Sivasspor, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbulspor, Başakşehir, Kasımpaşa ve Trabzonspor, 1. Lig’den Göztepe ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nden ALG, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor UEFA lisansı aldı.

Deprem nedeniyle 2022-2023 sezonunda Süper Lig'den çekilen Gaziantep FK da şartları yerine getiremediği için lisans alamadı.

Gaziantep FK'nın diğer takımlarla birlikte önünde en fazla 1 aylık süresi var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.