Sinan Oğan 'Erdoğan' dedi ama son sözü Özdağ söyleyecek! Ankara'da sıcak saatler...

Sinan Oğan 'Erdoğan' dedi ama son sözü Özdağ söyleyecek! Ankara'da sıcak saatler...
14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlere, ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime katılan Sinan Oğan, kararını verdi. Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Şimdi tüm gözler seçimlere Gaziantep listesinden giren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'da. Siyaset koridorlarında ismi en çok telaffuz edilen Özdağ'ın yarın açıklayacağı kararı ne olacak? İşte Ankara'daki baş döndürücü trafik...

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin, parlemento ayağı tamamlandı. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

İlk turda seçimlere Gaziantep listelerinden giren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ öncülüğünde oluşturulan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan da seçimlerde yüzde 5,3'lük oy oranına ulaşmayı başarsa da ilk ikiye giremedi.

Şimdi tüm gözler 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde.

SİNAN OĞAN 'ERDOĞAN' DEDİ AMA...

Ankara'da kameralar karşısına geçen Sinan Oğan, ikinci tur seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceğini "Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda seçimde tabanımız, Ata Ittifakı bileşenleri ile müzakere yaptık. İkinci tur seçiminde cumhur ittifaı ve millet ittifakı adayı ile görüştük. Önceliklerimizi görüştük, müzakere ettik. Her iki aday ile de görüşmelerimiz devlet adamına yakışır şekilde gerçekleşti. Bu müzakereler neticesinde cumhur ittifakı adayını destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy verenleri sayın Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum" sözleriyle duyurdu.

İLK İTİRAZ ÖZ'DEN GELDİ

Herkes bu açıklamayı "Ata İttifakı, Cumhur İttifakı'na katıldı" diye yorumlarken buna karşı ilk açıklama, Ata İttifakı'nın ikinci büyük partisi Adalet'in Genel Başkanı Vecdet Öz'den geldi.

Öz, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini söyledi. Öz, şunları söyledi: “Sinan Oğan Bey’i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik, yüzde 5’te kaldı. Partilerimiz de baraj altı kaldı. Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı. Biz çalışmasaydık Erdoğan birinci turda Cumhurbaşkanı idi. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenlere asla teslim etmeyeceğiz.”

OĞAN KONUŞTUKTAN SONRA ÖZDAĞ TWEET ATTI SAAT 11'İ İŞARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Sinan Oğan'ın açıklamasının hemen ardından ilk açıklamasını twitter'dan yaptı.

Özdağ “Sayın Sinan Oğan'ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi'ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00'de benim tarafımdan yapılacaktır” dedi.


ÖZDAĞ KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞTU

Bu tweetin ardından Ankara koridorları da hareketlendi. Sabah saatlerinde AK Partili Numan Kurtulmuş ile biraraya gelen Ümit Özdağ bu defa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde buluştu. Özdağ'a yakın isimlerle görüşen birçok gazeteci "Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek" haberini geçti.

'İKİ LİDER ANLAŞTI' İDDİASI

Edinilen bilgilere göre, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ anlaştı. İkinci turda Zafer Partisi’nin Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği öğrenildi. İki ismin gerçekleştirdiği toplantıda ortak metin üzerinden çalışıldığı da belirtildi.

Ümit Özdağ, yarın saat 11.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi’nde partisinin destek açıklamasını yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.