Son dakika: Kahramanmaraş’ta deprem

Son dakika: Kahramanmaraş’ta deprem
6 Şubat'ta ülkeyi yasa boğan depremler, Kahramanmaraş ve çevresinde devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş bir kez daha depremle sarsıldı. Göksun'da 7 KM derinliğindeki deprem 19.06'da gerçekleşti.

Depremin şiddeti AFAD'dan paylaşılan bilgide 4.7 olarak belirlendi.

ADANA DA SALLANMIŞTI

Fay hattındaki hareketlilik dün de devam etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre dün akşam saat: 23.16'da Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem ilçe ve yakın çevresinde hissedildiği bildirildi.

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Saimbeyli'de üst üste yaşanan depremleri sosyal medya hesabından değerlendirdi. İşte Prof. Dr. Görür'ün açıklaması...

"Aksaağaç-Saimbeyli yöresinde 4.8 deprem oldu. Daha önce küçük depremler olan Hacıkodal, Karakuyu gibi lokasyonlara yakın. Doğu Anadolu ve Sarız faylarının Adana Havzasına saçaklanarak indiği bölgede.

Hacıkodal-Göksun/K. Maraş yöresinde 4.0 deprem oldu. Bu bölge oldukça hareketli ve sık sık küçük depremler üretiyor. Birkaç saat önce de aynı bölgede 4.8 deprem olmuştu. Dikkatli olmak gerekir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.