Bakan Kurum, Gaziantep İslahiye’deki konutlara dair bilgi verdi! Konutları tamamlamak için gece gündüz çalışıldığı belirtildi!

Bakan Kurum, Gaziantep İslahiye’deki konutlara dair bilgi verdi! Konutları tamamlamak için gece gündüz çalışıldığı belirtildi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde yapımı süren depremzede konutlarına dair paylaşım yaptı! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin etkilediği illerden biri olan Gaziantep’te yapımı devam eden depremzede konutlarına dair açıklamada bulundu. Bakan Kurum, ‘Konutlarımızı sona erdirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Gaziantep İslâhiye’de, kimi dairelerimiz hazır durumda’ cümlelerine yer verdi. İşte konut yapımına dair merak edilen detaylar!

SOSYAL MEDYADAN VİDEOLU PAYLAŞIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gaziantep'in İslâhiye ilçesi Kırıkçalı Mahallesi’nde 2 ay önce temeli atılan, 17 blok ve 399 daireden meydana gelen projede inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık, Kurban Bayramı’na kadar 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatının bitirilmesini planladığı projede hummalı bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Bakan Kurum, proje çerçevesinde Gaziantep’in İslâhiye ilçesi Kırıkçalı Mahallesi’nde 12 Nisan’da kaba inşaat bitirilen blokta örnek dairenin tamamlandığına dair resmi sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

HEM GÜVEN HEM KONFOR TEMİNATI

Bakan Kurum, video paylaşımında, ‘Her bir depremzede kardeşimiz evine girene kadar bizler için rahat yok! Konutlarımızı tamamlamak için gece gündüz çalışmalara devam ediyoruz. Gaziantep İslâhiye’de kimi dairelerimiz bile hazır durumda. Evlerimiz hem çok güvenli hem de çok konforlu bir şekilde olacak’ cümlelerine yer verdi. Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde yapımına devam edilen 17 blokta oluşan sitede 4 bina 3+1, 13 bine ise 2+1 olacak şekilde projelendirildi.

KAPI VE PENCERELER TAKILDI

Bakan Kurum tarafından yapılan video paylaşımında, 2+1 olan dairelerin 85 metrekare ölçüsünde olduğu, dairelerde aydınlık bir mutfak ve salonun bulunduğu ve her 2 odada banyo ve tuvaletinde bir çamaşır odasının bulunduğu bilgisi de açıklandı. Bakan Kurum tarafından sosyal medya hesabında paylaşılan videoda, 2 ay gibi kısa bir süre içinde örnek dairenin bittiği ve daireye kapı, pencere, duşa kabinin takıldığı, mutfak dolabı ve tezgâh monte edildiği de açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.