Yurt dışı seçmeni sandık başına gitmeye devam ediyor! Toplam 892 bin kişi oy kullandı!

Yurt dışı seçmeni sandık başına gitmeye devam ediyor! Toplam 892 bin kişi oy kullandı!
28 Mayıs günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışında oy kullanan seçmenin sayısı açıklandı! Toplam olarak 892 bin 571 seçmenin sandık başına gittiği açığa çıktı!

28 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için yurt dışı temsilciliklerinde, gümrük kapılarında kullanılan oy sayısının ne kadar olduğu açıklandı. 14 Mayıs günü yapılan seçimlerin, hiçbir adayın gerekli oy oranını alamamasından dolayı 2. tura kalmış olmasından dolayı yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanların oy kullanma süreci başladı. İşte konuya dair detaylar!

YURTDIŞI SEÇMENİN OY KULLANIMI

Cumhurbaşkanı seçimi için ikinci oylama yurtdışı temsilciliklerde ve gümrüklerde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan oy verme işlemleri bütün hızıyla sürüyor. Konuya dair Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklama geldi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan bilgiye gör, şu ana kadar yurt dışı temsilciliklerinde 850 bin 32 oy, gümrük kapılarında ise 42 bin 539 oy olmak üzere toplam olarak 892 bin 571 seçmen sandık başına giderek oy kullandılar. Ülke genelinde yapılacak seçim öncesinde, ilk olarak yurtdışı seçmen kilitli seçmenler oylarını kullanmaya başlıyor.

SON GÜNE KADAR SAYININ ARTMASI BEKLENİYOR

28 Mayıs günü yapılacak seçimler için, yurt dışında bulunan seçmenler ilgili yerlere giderek oylarını kullanmaya başladı. Şimdiye kadar yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan oy sayısının 850 bin 32 olduğu açıklandı. Öte yandan gümrük kapılarında kullanılan oy sayısının da 42 bin 539 olduğu ifade edildi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin kullandığı oy sayısının toplam olarak 892 bin 571 olduğu açıklandı. Bu sayının, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşların oy kullanma süresinin son gününe kadar artması beklenmekte.

28 MAYIS GÜNÜ SEÇİM

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerde hiçbir Cumhurbaşkanı adayı gerekli olan 50+1 oy oranını alamadığından dolayı, seçimler için 2. tur kapısı açıldı. 28 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek seçmenler öncesinde, oy kullanma işlemi ilk olarak yurtdışı seçmeni için başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.