THY emlak konut başvurusu başladı mı? Ev sahibi olmak isteyenler için merak edilenler!

THY emlak konut başvurusu başladı mı? Ev sahibi olmak isteyenler için merak edilenler!
Türk Hava Yolları ve Emlak Konut GYO projesiyle İstanbul'da daha önce evi olmayan vatandaşlar için uzun vadede uygun ödeme şartları ev sahibi olma fırsatı!

Türk Hava Yolları (THY) ve Emlak Konut GYO projesiyle İstanbul’da daha önce evi bulunmayan vatandaşlara uzun vadede uygun ödeme şartı ile ev sahibi olma imkânı sunuluyor. Projenin başvuru şartları, tarihleri ve ödeme planları ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 2023 THY emlak konut projesi için merak edilen detaylar!

İSTANBUL’DA İKAMET ŞARTI ARANIYOR

THY emlak konut projesi için başvuru tarihleri, şartları ve ödeme planı araştırmaya başlayan konulardan biri. İstanbul Yeni Havalimanı’na 10 dakika ulaşım mesafesinde yer alacak İstanbul Yenişehir Evleri Emlak Konut projesi Arnavutköy’de 2.5 milyon metrekare alanın üstüne inşası yapılacak. İstanbul'da ikamet etmek şartı aranan projede toplam konut sayısı üstünden engelli vatandaşlara yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5 ve gençlere de yüzde 20 oranında kontenjan ayrılacak. Konut sahibi olmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençlerde gelir şartı aramayacak.

BAKAN, SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle İstanbul’da yeni bir konut kampanyası da başlattıklarını açıkladı. Bakan Kurum, Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; ‘Herkesin, her kesimin ev sahibi olabilmesi adına bütün adımları atıyoruz. Emlak Konut ve Türk Hava Yolları iş birliğiyle yeni bir konut kampanyası daha başlatmış olduk. Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi adına başvurular başladı’ cümlelerine yer verdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığın tarafından, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi olan ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ ile ‘Yeni Evim’ kampanyalarının sonrasında, İstanbul’da evi bulunmayanları ev sahibi yapmak amacıyla yeni kampanya başlatılıyor.

BAŞVURU İÇİN ÖDEME

Sosyal Konut Projesi Çerçevesinde, kampanya sadece ilk evini alacaklar müracaat edebilecek ve başvuru için yalnızca 1.000 TL ödemesi yapılacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.