Sinan Oğan'ın kararı ne olacak? İşte merakla beklenen açıklamanın şifreleri...

Sinan Oğan'ın kararı ne olacak? İşte merakla beklenen açıklamanın şifreleri...
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda ATA İttifakı’nın aday olarak gösterdiği Sinan Oğan, bugün Ankara’daki bir otelde kameralar karşısına geçecek. Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda hangi adayı destekleyeceğini açıklayacak. Kritik açıklama öncesi kulislere sızan bilgilere göre aslında Oğan'ın vereceğin karar da netleşti. İşte detaylar...

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen seçimlerde Türkiye, önümüzdeki 5 yıl boyunca TBMM'de görev alacak vekillerini seçti. Ancak seçmen, 2028'e kadar görev yapacak Cumhurbaşkanı'nı seçmek için ikinci tur seçimleri adres gösterdi.

28 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir tercih yapacak.

KİLİT İSİM SİNAN OĞAN

İlk tur seçiminde kullanılan oyların yüzde 5'den fazlasını almayı başaran ATA ittifakı adayı Sinan Oğan ise seçimin kilidi durumunda.

Oğan'ın vereceği karar seçimlerin akıbetini şekillendirecek.

SİNAN OĞAN'IN BASIN BÜROSUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sinan Oğan'ın basın bürosundan ise bir son dakika açıklaması geldi. Oğan'ın basın bürosundan yapılan açıklamada

"ATA İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Dr. Sinan Oğan, 22 Mayıs 2023 Pazartesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacaktır." denildi.

Adres olarak Ankara, Yenimahalle'deki bir otelin gösterildiği duyuru sonrası Ankara koridorları da hareketlendi.

SİNAN OĞAN KİMİ DESTEKLEYECEK?

Oğan'ın ikinci tur seçimleri için kimi destekleyeceği henüz resmi olarak açıklanmasa da kulislere sızan bilgiler Oğan'ın Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğu şeklinde yorumlandı.

ATA İttifakı'nı oluşturan partilerden Adalet Partisi’nin Genel Başkanı Vecdet Öz'ün “ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir” açıklaması, kulislerde "Sinan Oğan, Cumhur İttifakı'nı destekleyecek" şeklinde yorumlandı.

Önceki gün de İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Oğan “İki liderle de görüştük. Henüz bir karar vermedik. Kararımızı pazartesi günü açıklayacağız” açıklaması yapmıştı.

TÜM GÖZLER SAAT 17'DE

Şimdi tüm gözler Sinan Oğan'ın saat 17'de yapacağı açıklamada.

2 MİLYON 831 BİN 239 OY ALDI

11 Mart 2023 tarihinde Sinan Oğan, 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Aday olmak için gerekli 100.000 imzayı 26 Mart 2023 tarihinde tamamladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5,17 (2.831.239 oy) aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.