Gaziantep'te uçuşların iptal olma nedeni olan cismin görüntüleri ortaya çıktı

Gaziantep havalimanında dün gece uçuşların iptal olmasına sebep olan cismin görüntüleri ortaya çıktı

Gaziantep havalimanında dün gece uçuşların iptal olmasına sebep olan cismin görüntüleri ortaya çıktı.

Gaziantep'te 00.30 sıralarında yaşanan olaya göre yaklaşık 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte, seyir halinde olan iki yolcu uçağının kokpit ekibi tarafından tanımlanamayan bir cisim tespit edildi.

Pilotlar durumu Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi. Tanımlanamayan cismin aynı zamanda hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edildiği öğrenildi.

Gaziantep'e inişi planlanan bazı uçaklar Şanlıurfa ve Adana Havalimanları'na yönlendirildi. Geceden bu yana Gaziantep Havalimanı'dan 13 kalkış, 13'ü iniş olmak üzere 26 sefer iptal edildi.

KARATAŞ BÖLGESİNDE BİLİNMEYEN CİSİM

Gaziantep Havalimanı’na iniş yapmak üzere kullanılan güzergah Karataş bölgesi. Bu bölgeden hemin işlerini hem de kalkışları gerçekleştiren uçaklar dün gece bilinmeyen bir cisim nedeniyle kalkış yapamadı. Karataş bölgesinde tespit edilen bu cismin ne olduğu merak konusu oldu.

İHA MI? SİHA MI?


Gaziantep Havalimanından bugün yapılması planlanan şu saate kadar bütün uçak seferlerinin iptal edilmesi havalimanındaki yolcuları perişan etti. Yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken bazı vatandaşlar havada bilinmeyen bir cisim görüldüğü için tüm uçuşlar iptal edinilen bilgiye  göre geceden bu yana havaalanına ne uçak iniyor, ne de uçak kalkıyor. bu nedenle yolcular ile görevliler arasında tartışma yaşanırken. Çok sayıda İHA ve SİHA'nın da bölgede olduğu iddia ediliyor. Diğer taraftan havalimanında bulunan bazı yolcular yetkililerin herhangi bir açıklama yapmadığını ancak bugün öğlen saatlerinden itibaren uçuşların normale dönme ihtimali olduğunu ifade ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.