Bugüne kadar ki tüm zamları unutun! Memur ve emekliye yüzde 45 rekor zam geliyor! Türkiye’de ilk kez bu formül uygulanacak…

Bugüne kadar ki tüm zamları unutun! Memur ve emekliye yüzde 45 rekor zam geliyor! Türkiye’de ilk kez bu formül uygulanacak…
Memur ve emekliye bugüne kadar yapılan tüm zamların üzerine çıkabilir. Türkiye’de bu oranda zam görülmemişti. Memur ve emekliye rekor düzeyde zam için geri sayım başladı. İşte 2023 Temmuz ayı maaş zamları…

Türkiye’de tüm kesimler 2023 Temmuz ayında gelecek maaş zam oranlarında odaklanmış durumda. Özellikle son dönemde artan hayat pahalılığı sonrasında maaşlara yapılacak zam oranlarında da beklentiler bir hayli artış gösterdi.

SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı başta olmak üzere memur, emekli ve asgari ücretli tüm kesimler Temmuz ayında yapılacak zamları yakından takip ediyor. Özellikle memurlara yapılacak zam oranlarının yüzde 45 olması beklenirken, seçim sonuçları ne olursa olsun en düşük memur maaşı 22 bin TL’yi bulacak.

EMEKLİYE İLK DEFA KADEMELİ ZAM ARTIŞI GÜNDEMDE!

Türkiye’de seçimler öncesinde birçok farklı kesime maaş iyileştirme haberleri duyuruldu. Bu kapsamda vatandaşların beklentileri de bir hayli arttı. 14 Mayıs seçimi öncesi memur maaşlarına rekor düzeyde bir zam haberi duyurulmuştu.

Emeklilerde ise ilk kez kademeli zam uygulaması hayata geçirilecek. Türkiye’de daha önce hiç uygulanmayan bu sistemin nasıl olacağı ise merak ediliyor. SGK ve Bağ Kur emeklisine yapılacak kademli zamda oranlar değişiyor. 7.500 TL – 10.000 TL arasında aylık alanlara yüzde 50, 10.000 TL – 15.000 TL arsında alanlara yüzde 40, 15.000 TL – 20.000 TL arasında olanlara yüzde 30 oranında zam verilmesi bekleniyor. 21 bin TL ve üzerinde ise yüzde 25 zam yapılması hedefleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRAYA ÇIKIYOR!

14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük memur maaşlarının 11 bin 848 liradan 22 bin liraya yükseltileceği duyurusu yapılmıştı. Bu kapsamda memurlara da ciddi oranda bir zam masaya yatırıldı. Kısa süre önce kamu işçisinin maaşlarının en düşük 15 bin liraya çıkarılmasının ardından beklentiler de arttı.

En düşük memur emeklinin maaşı ise 7 bin 901 TL’den Temmuz ayı itibariyle 14 bin 671 TL’ye yükseltilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.