Gaziantep'te İyi Parti teşkilatına oy şoku!

Gaziantep'te İyi Parti teşkilatına oy şoku!
Gaziantep'te İyi Parti'nin il ve ilçe başkanlarının köylerinden kendi partilerine bekledikleri oy çıkmadı.

İyi Parti Gaziantep’te 2018 seçimlerinde 72 bin oy alırken 2023 seçimlerinde adeta teşkilat şoku yaşadı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Gaziantep’e gelmemesinden dolayı oy kaybı olduğu ifade edilirken en büyük nedenin Gaziantep’in İyi Parti il, ilçe teşkilatlarında görev alan yöneticilerinin mahalle ve köylerinde büyük oy kaybı yaşandığı kaydedildi. İyi Parti Nizip İlçe Başkanı Abdullah Yıldız’ın köyü Altındağ’da 33 delegesi bulunduğu ve bu köyden İyi Parti’nin 18 oy aldığı dikkat çekti. Bu durumda İyi Parti’nin Nizip ilçesi Altındağ köyünde en az 33 delegesi olmasına rağmen 15 delegenin oy vermemesi İyi Parti Gaziantep teşkilatında kriz yarattı.

İL BAŞKANI BAŞARAN’IN KÖYÜNDEN KAÇ OY ÇIKTI?
İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran’ın köyü Oğuzeli ilçesi Körkün beldesinde toplam 3 bin 200 oy bulunduğu ve İyi Parti’nin geçtiğimiz seçimde 165 oy alırken bu seçimde 100 o kaybıyla 65’e düştü. İl Başkanı Başaran kendi köyünde adeta şok yaşadı.

NİZİP İLÇE BAŞKANI YILDIZ’IN KÖYÜNDE HÜSRAN
İyi Parti Nizip İlçe Başkanlığını iki yıldan buyana yapan Abdullah Yıldız’ın yaşadığı köy olan Altındağ’da kayıtlı seçmenin 241, kullanılan oy sayısının 224 olduğu köyde İyi Parti 219 seçmenin 18’inden oy alabildi. İyi Parti Nizip İlçe Başkanı Yıldız’ın kendi köyünde 33 delegesi olmasına rağmen 15 oy kaybedince İyi Parti Genel Merkezi’nin bir heyet göndererek inceleme yapacağı öne sürüldü. Aynı zamanda bu köyle Yeşil Sol Parti 0, MHP 28 oy aldı. Ak Parti 143 oy alırken CHP ise 17 oy aldıkları belirtildi.

İYİ PARTİ GAZİANTEP TEŞKİLAT BAŞKANI KARAHAN’IN KÖYÜNDE OYLARI ÇOK DÜŞÜK
İyi Parti Gaziantep’te teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı olan Mehmet Karahan’ın Yavuzeli Karahan köyünde toplam oy 115 olduğu ve buradan da İyi Parti’nin 9 oy alması büyük sorun yarattığı ifade edildi.

TİRYAKİ'NİN KÖYÜNDEN 0 OY ÇIKTI
İyi Parti Gaziantep genel merkez delegesi olan Mehmet Tiryaki’nin köyü Balaban’da kendisi dahil 0 oy aldı. Kendisinin ve akbaralarının hiçbirinin oy vermemesi şaşkınlık yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.