Tekirdağ Belediyesi Depremzede Vatandaşların Konaklamasına Son Verdi! AFAD Depremzedelere Yardım Elini Uzattı!

Tekirdağ Belediyesi Depremzede Vatandaşların Konaklamasına Son Verdi! AFAD Depremzedelere Yardım Elini Uzattı!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki bir tesiste misafir etti depremzedelerin konaklamasına son verdi! Depremzedelere AFAD sahip çıktı! Sosyal medyada geniş yankı uyandırdı olay! İşte detaylar...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki bir tesiste misafir ettiği depremden etkilenen vatandaşların konaklamasına son vermesi, sosyal medyada büyük yankı meydana getirdi. Tepki toplayan karardan sonra Tekirdağ Valiliği yaptığı açıklamada, depremzedelerin her türlü gereksiniminin AFAD tarafınca üstleneceğini açıkladı.

Türkiye, 14 Mayıs 2023 tarihinde seçime gitti. Milyonlarca seçmenin oy verme işleminden sonra 28. Dönem Milletvekili sonuçları açığa çıktı. Fakat Cumhurbaşkanı adayı hiçbir isminin gerekli olan oy oranını alamaması sebebiyle seçim için 2. tur kapısı açıldı. En çok oyun sahibi olan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarış 28 Mayıs 2023 tarihinde kurulacak olan sandıklardan çıkacak olan oylar sonrasında sonlanmış olacak.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

14 Mayıs günü gerçekleşen kritik seçimlerde özellikle merak edilen deprem bölgesindeki sonuçlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesinde aldığı oy sonrasında sosyal medyada depremden etkilenen vatandaşlara dair skandal ifadeler kullanıldı. Vicdanları yaralayan, hakaret ile küfürlerin havada uçuştuğu ifadeler birçok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılandı. Bahsi geçen olay gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ederken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, şehirdeki bir tesislerin misafir ettiği depremden etkilenen vatandaşların konaklamalarına son verme kararı aldı açığa çıktı.

13 AĞUSTOS’A KALACAKLARDI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden sonra 50 bin depremzedelerin barınması adına Kumbağ Turizm AŞ ve Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzaları atılmıştı. Yapılan sözleşmeye göre, depremden etkilenen vatandaşların 13 Şubat ve 13 Ağustos 2023 tarihlerinde içine alan dönemde tesiste kalmaları öngörüldü. Depremden etkilenen vatandaşlar bahsi geçen tarihler aralığında tesiste kalabileceklerdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünal’ın imzasını taşıyan, 16 Mayıs 2023 tarihli olan yazıda, depremden etkilenen vatandaşlara yönelik geçici konaklama hizmetinin 21 Mayıs 2023 tarihinde sona ermesine karar verildiği belirtilerek, AFAD tarafınca gerekli işlemlerin yapılması yönünde istek yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.