Gaziantep’in iki kadın vekili var

Gaziantep’in iki kadın vekili var
14 Mayıs 2023 seçimlerinde Gaziantep'ten iki kadın vekil meclise gitti.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Gaziantep bu kez meclise iki kadın milletvekili gönderdiği ve birinin Ak Parti’den Derya Bakbak, diğerinin Yeşil Sol Parti’den Sevda Karaca olduğu belirtildi. Bu durumda Gaziantep Türkiye ortalamasında olduğu gibi % 20 oranında kadın vekil gönderdiği dikkat çekti.

DERYA BAKBAK KİMDİR?
Derya Bakbak, 16 Ağustos 1972'de Gaziantep'de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Şenel'dir.
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nde mimari şekil tasarımı ve asma germe sistemlerin yapı analizi üzerine yüksek lisansını tamamladı, aynı bölümde hareketli yapı sistemleri üzerine doktorasını yaptı.
"İnşaat Mühendisliğinde Hareketli Membran Yapılar İçin Tasarım Metodolojisinin Geliştirilmesi", "Osmaniye Bölgesindeki Geleneksel Kerpiç Evler" ve "Sanayi Yapılarında Kerpiç" konulu üç adet bilimsel yayını bulunmaktadır.
Arıcı İnşaat Şirketi'nde mimar olarak çalıştı. Muhtelif konut, villa, benzin istasyonu, okul, otel vb. projelerde yer aldı, tarihi doku ile ilgili çalışmalar yaptı.
Gaziantep Genç İşadamları Derneği Kadın Kolları 6. Dönem Yönetim Kurulu'nda görev alan Bakbak, MÜSİAD Kadın Kolları, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Mimarlar Odası ve Türk Parlamenterler Birliğine üyedir.
2009-2011 yılları arasında AK Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK ve MKYK üyeliği bulunmakta olup, Meclis Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim üyesidir.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Bakbak, evli ve 2 çoçuk annesidir.

SEVDA KARACA KİMDİR?
1984’te Adana’da doğan Sevda Karaca, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2007 yılında Evrensel gazetesinde gazeteciliğe başladı. Hayat TV'nin (daha sonra adı Hayatın Sesi olarak değişti) kuruluşunda yer alan Karaca, televizyonun Ankara temsilciliğinin ardından Yayın Koordinasyonu üyesi oldu. Haftanın 4 günü canlı yayımlanan, işçi emekçi kadınları ana eksenine alan ve kadın mücadelesinin de önemli bir yayını olan Ekmek ve Gül kadın programının sunuculuğunu ve koordinatörlüğünü yaptı.
2010 yılından bu yana Evrensel gazetesinin kadın eki olarak yayımlanan Ekmek ve Gül dergisinin editörlüğünü yapan Karaca, 2017 yılından beri yayın hayatını sürdüren ekmekvegul.net’in de koordinatörlüğünü yapıyor.
Emek Partisi (EMEP) Genel Yönetim Kurulu Üyesi olan Karaca’nın Marksizm ve kadın mücadelesi üzerine inceleme, araştırma ve makaleleri de bulunuyor.
Evrensel gazetesinde “Nar” başlığı altında köşe yazıları yazan Karaca, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ Komisyonunun kurucu üyeleri arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.