Türkiye Futbol Federasyonu Yabancı Oyuncu Kuralını Açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu Yabancı Oyuncu Kuralını Açıkladı!
Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde üzerine toplantı yapılan yabancı kuralı ile ilgili yeni kararını duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği Vakfı ile yabancı oyuncu kuralı ile alakalı bir toplantı gerçekleştirmişti. Federasyon 2023-2024 sezonu için alınan kararı duyurdu.

Değişiklik yok
TFF konuya ilişkin yaptığı açıklamada "2023-2024 Futbol Sezonunda Spor Toto Süper Ligde Kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Karar verildi açıklaması zaman aldı
Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu heyeti 3 gün önce yabancı kuralını tartışmak için Riva'da toplandı. Taraflar arasında yapılan görüşmelerin ardından o gün net bir sonuca varıldığı sıklıkla iddia edilse de TFF kararı henüz bugün açıkladı.

3 yerli şartı devam edecek
Teknik direktörlerin ve yöneticilerin çok şikâyet ettiği 3 yerli mecburiyeti devam edecek. Buna göre gelecek sezon da teknik direktörler, oyuncu değişikliği yaparken, sahada en az 3 yerli futbolcu bulundurmak zorunda olacaklar. Teknik direktörler, bu durumun taktiksel olarak kendilerini zorladığını söylüyorlar.

2021-2022'de geldi
Türkiye Futbol Federasyonu sahada 8+6 kuralına 2021-2022 sezonunun başında geçiş yapmıştı. Bu doğrultuda kulüpler sahada 8, yedek kulübesinde ise 6 tane yabancı oyuncu bulundurabilme hakkına sahip.

1. Lig'de 8+5
Spor Toto 1. Lig'de ise yabancı kuralı tıpkı Süper Lig'deki gibi sahada en fazla 8 yabancı ve 3 yerli oyuncu bulundurmayı gerektiriyor. Federasyon Süper Lig için yedek kulübesinde 6 olarak belirlenen yabancı sayısını, 1. Lig'de 5 olarak açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.