Son dakika! Gaziantep Büyük Birlik Partisi adaylarından şok istifalar!

Son dakika! Gaziantep Büyük Birlik Partisi adaylarından şok istifalar!
Son dakika ve sıcak gelişme!

İşte o açıklama!

Saygıdeğer Gaziantep li Vatandaşlarımız ve Değerli Basın Mensupları

Kurulduğu günden başlayarak çocukluğumuzu, gençliğimizi uğruna feda ettiğimiz BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'nden koparıldık. Bizler lider sultasına hayır diyen, istişare kültürü üzerine kurulmuş bir siyasi hareketiz. 14 Mayıs seçimleri için istişare sonucu oluşturulan 14 kişilik aday listesi genel merkeze verilmiş ve bu listenin 1. Sırasındaki isim genel merkez tarafından değiştirilerek YSK ya gönderilmiştir.

Bunun üzerine Gaziantep BBP sinin 12 milletvekili adayı bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıp 1. Sıra adayı ile ilgili parti tabanımızdan gelen olumsuz tepkiler neticesinde bu aday ile çalışamayacaklarını yazılı ve sözlü olarak genel merkeze iletmişlerdir. Genel merkez bu iletileri hiçbir şekilde dikkate almamış cevap verme gereği duymamıştır.

YSK tarafından kesin aday listesi açıklandığında Metin Demirçubuk 2. Sıra adayı olarak ilan edilmiştir.

Buna rağmen Gaziantep de bir seçim bürosunda ve BBP nin internet sitesinde 2. Sıra adayı olarak korsan bir aday ismi görülmektedir. Bu çelişkili durum vatandaşlar tarafından farklı yorumlara sebep olmakta. Bizler milletvekili adayı olarak bu durumu seçmenlerimize izah edememekteyiz. Genel merkeze bu yanlışın düzeltilmesi için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Genel merkez çözümü İl ve İlçe teşkilatlarını FESİH EDEREK DURUMU KURTARMAYA ÇALIŞMIŞTIR

Parti genel merkezi tüm bu olumsuz olaylar yetmezmiş gibi 2.sıra Milletvekili adayı diye tanıttıkları kişiyi Milletvekili adayı yapamayınca il başkanı olarak atadıklarını duyurmuştur. Yalnızca bu olay bile çok tutarsız bir durumdur. Bizler Muhsin YAZICIOĞLU nun şerefli yol arkadaşları olarak "iki saniye sonrasına hükmedemediğiniz bir hayat için fırıldak olmanın gereği yoktur" düsturu gereğince gerekli tavrımızı ortaya koyarak yapılan haksızlığa, vefasızlığa ortak olmayacağız. Tum bu olumsuzlukları sessizce takip ederken, dun parti teşkilatına yeni atanan il başkanı ülkücü harekat fikrinden, usul ve adabından yoksun bir şekilde 10-15 polis eşliğinde gelerek göz bebeğimiz partimizin kapısını kırarak parti binasına girmelerini tüm Muhsin YAZICIOĞLU dostlarının ve kamuoyunun takdirlerine, sözün arkasını da 15 Mayıs sonrasına bırakıyoruz.

Bu sebeplerden dolayı mevcut Gaziantep BBP adaylarına oy verme, oy isteme imkanımız kalmamıştır. Tüm bu sebeplerden dolayı kendimize, allemize, seçmenlerimize ve BÜYÜK BİRLİK felsefesine, geleneğine olan saygının gereği olarak Milletvekili adaylığından istifa ediyoruz.

Bizler Muhsin YAZICIOĞLU yol arkadaşlan olarak Devletimizin, Milletimizin çocuklarımızın geleceği için Türkiye Yüzyılı için sahada olmaya devam edeceğiz.Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN dir. Milletvekili seçimindeki oylanımız Cumhur ittifakı içindeki diğer adaylara olacaktır. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. 3 Mayıs 2023

"Dik duracağız, Düz yürüyeceğiz. "Haksızlık karşısında susmayacağız.

BBP Milletvekili aday BBP Milletvekili adayı BBP Milletvekili adayı

Yunus Emre KAYA

Murat GÜLGUN

Muzaffer BOZGEYİK

BBP Milletvekili aday BBP Milletvekili adayı

Ali Bekir EKIZ

Ömer DOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.