Gaziantep BBP duygulandıran Anneler Günü kampanyası... "Bir gül de sen al" kampanyası başlattı. Anneler Günü İlk Ne Zaman Kutladı! Anneler Gününün Tarihçesi

Gaziantep BBP duygulandıran Anneler Günü kampanyası... "Bir gül de sen al" kampanyası başlattı. Anneler Günü İlk Ne Zaman Kutladı! Anneler Gününün Tarihçesi
Gaziantep Büyük Birlik Partisi teşkilatı depremden etkilenen ve hayatını kaybeden anneler için “Bir gül de sen al" kampanyası başlattı.

Büyük Birlik Partisi Gaziantep teşkilatı Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden ve etkilenen anneler için, “Kırık bir tuğlada çiçek yetiştiren “Kadına” Anne denir” diyerek ” Bir gül de sen al" kampanyası başlattı.

Haydi Gaziantep Şimdi “Birlik Vakti”

Anneler Günü'nde yaşanılan depremden dolayı bir nebze de olsun yaraları sarmak için kampanya başlattığını söyleyen Büyük Birlik Partisi Teşkilatı “Bu Anneler Günü'nde içimiz buruk. Yaşanılan deprem afetinden etkilenen ve kaybettiğimiz annelerimiz için Büyük Birlik Partisi olarak #birgüldesenal etkinliği başlatıyoruz. Sizlerin de bu etkinlikte rol almasını ve bir nebze de olsa yaraları sarmaya destek olmasını istiyoruz.

Mücahitler Mahallesi 52023 nolu sokak, No:5 Vizyon Çiçek adresinden yaptığımız anlaşma karşılığında 5₺ destekle gül alma etkinliğimize katılabilirsiniz. Program akışı 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü Değirmiçem Mahallesi Mehmet Emin Kılıçkale Caddesi Anka Apartmanı önünde buluşularak annelerimize çiçek takdimi için hareket edilecektir. 14 Mayıs'ta seçim gerçekleşeceği için etkinliğimiz 13 Mayıs gününden yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır.[1] Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.[2]

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.