Türkiye, Gaziantep’i konuşuyor!

Türkiye, Gaziantep’i konuşuyor!
14 Mayıs 2023 seçimlerine 4 gün kala Gaziantep, Türkiye’nin gündemine yerleşti. Ak Partili gençler ile CHP’li gençler arasındaki taşlı, sopalı kavgayı ve Yavuzeli’nde MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik’e yapılan sözlü saldırı Türkiye’de gündem oldu. Gerek siyasetçilerin gündemi, gerekse de sosyal medyanın bir numaralı gündemi Gaziantep olurken, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesinde tüm halkın sağ duyulu olması istendi.

CHP'liler ile AK Parti'liler arasında kavga çıktı
Gaziantep'te seçim için stant kuran AK Parti'li gençlere CHP'li gençler saldırdı. Saldırı sonrası kavga çıkarken taraflar birbirlerine tekme, tokat, yumruk ve taşlarla saldırdı. Olay esnasında silahla havaya ateş açan CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Ersin Atar gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıya uğrayan AK Parti'li gençlere geçmiş olsun telefonu açtı.
Olay, önceki akşam saatlerine doğru Fevzi Çakmak Bulvarı'nda bulunan bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. İddiaya göre, AK Parti ve CHP'nin seçim stantlarının bulunduğu bölgede partili iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma tekme, tokat, yumruk ve taşlı kavgaya dönüştü.

MHP’Lİ BOZGEYİK’E SÖZLÜ SALDIRI
Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik’e sözlü saldırı gerçekleştirildi. Bozgeyik Tahriklere karşı sükunet çağrısı yaptı. İddiaya göre FETÖ’den ihraç edildiği ileri sürülen bir kişi Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik’e önce sözlü saldırıda bulundu daha sonra fiziksel saldırı girişiminde bulunmak üzereyken partililer tarafından engellendi. Kısa bir arbedenin yaşanmasının ardından olaya jandarma ekipleri müdahale ederek saldırganı uzaklaştırdığı öğrenildi. Konvoyda bulunan MHP’li yöneticiler ve partililer Bozgeyik’i çembere alarak olayların büyümesine engel oldular.

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Gaziantep'te seçim için stant kuran AK Parti'li gençlere CHP'li gençler tarafından saldırı gerçekleşirken 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan genel seçim öncesinde tüm vatandaşların sağ duyulu davranması istendi. Biranda bu kavgalarla Türkiye’nin gündemine yerleşen Gaziantep’te seçim çalışmaları tüm siyasi partiler tarafından devam ederken adaylar ise çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. Yetkililer ise hem adayların hemde vatandaşların sağ duyulu davranması gerektiğini istediler. CUMHUR DÜLEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.