İşadamı ve hayırsever Ahmet Şireci’den alkışlanacak yatırım

İşadamı ve hayırsever Ahmet Şireci’den alkışlanacak yatırım
Gaziantep’in hayırsever iş adamı Şireci Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şireci, deprem felaketinde büyük yara alan İslahiye’ye iş yeri ve konut yapacaklarını açıkladı. Depremzedeleri unutmadıklarını ve bir süredir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Şireci, yapılacak fabrika ve konutların toplam yatırım maliyetinin 1.5 Milyar TL olacağını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem sonrası İslahiye ve Nurdağı’ı ziyaretinde bölgeye yeni konut ve fabrikalar yapacağız açıklamasının ardından Gaziantepli hayırsever iş adamları her zaman olduğu gibi yine elini taşın altına koymaya başladı. Gaziantep’te ilk olarak Şireci Tekstil İslahiye ilçesine yeni fabrika ve konutlar yapmak için harekete geçti. Gaziantep’te spor, eğitim ve sosyal yardımlar başta olmak üzere birçok alanda hayırsever kişiliği ile tanınan Şireci Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şireci, ‘’Her şeyi devletten beklememeliyiz. İslahiye ve Nurdağı bizim ilçemiz. Orada hemşerilerimiz mağdur durumda. Bu duruma elbette seyirci kalamayız, yeni fabrika ve konutlarla İslahiye’nin yeniden cazibe merkezi olması için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

1.5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILACAK
Depremin ilk gününden beri bölgeyi ziyaret ederek gelişmeleri takip ettiklerini belirten Şireci, ‘’Bu süreçte elimizden gelen yardımları yapmaya çalıştık. Bölgede son yaptığımız incelemeler sonrası yeni bir fabrika ve konut projesini çalıştık. İslahiye Organize Sanayi Bölgesi’nde 50 bin metrekare alan üzerine Pamuk İpliği Fabrikası inşa edeceğiz. Bu istihdam sorununa önemli bir çözüm olacaktır. Diğer yandan yeni konutlar yaparak bu insanlarımızın barınma ihtiyacını da karşılayacağız. Toplam maliyet 1.5 Milyar TL civarında olacak. Her iki projenin önümüzdeki günlerde temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Şimdiden kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ’’ diye konuştu.

‘’ACILARI PAYLAŞARAK AZALTABİLİRİZ’’
Kahramanmaraş merkezli depremin özellikle İslahiye ve Nurdağı’nda büyük yıkıma neden olduğunu ve halkın şu an neler yaşadığını yakından takip ettiklerine de dikkat çeken Şireci şunları söyledi: ‘’Şireci Tekstil olarak biz bu şehir büyüttü ve bu günlere getirdi. Böyle olağanüstü afetler ve krizlerde bizlerde kentimize olan borcumuzu ödeyerek gerekli vefayı göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle depremzede vatandaşlarımızın istihdam, barınma ve diğer tüm ihtiyaçları konusunda elimizden geleni seve seve yapmaya devam edeceğiz. Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın. Acıları paylaşarak azaltacağız ve İslahiye’den başlayarak bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKKÜR ETTİ
İslahiye’de yapılacak fabrika ve konut projesi için destek veren isimleri de teşekkür eden Şireci, ‘’Bölgede yapacağımız yatırımla ilgili alt yapı çalışmalarımızı tamamladıktan sonra konuyu Gaziantep Valimiz Davut Gül ile paylaştık. Biz her konuda yardımcı oldu ve kendisine teşekkür ediyorum Diğer yandan bölgedeki incelemelere bizlere öncülük eden İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’ya da verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Tam bir ekip çalışması oldu. Gaziantep modeli devreye girince sorunlar tek tek çözülüyor. Birlik ve beraberlikle inşallah bölgeyi tekrar ayağa kaldıracağız.’’ İfadelerini kullandı.

ŞİRECİ BUNU HEP YAPIYOR
Gaziantep’te hayırsever kimliği ile tanınan Ahmet Şirecei, Gaziantep’te geçmiş yıllarda çok sayıda okul yaptırmış ve kentteki tüm yardım çağrılarında en ön saflarda yer almıştı. Gaziantep valiliği tarafından başlatılan tüm yardım kampanyalarına duyarlı olması ile bilinen Şireci, kent sporuna da her zaman destek vererek taktir toplamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.