TOGG, Bugün Gazianteplilerle buluşuyor!

TOGG, Bugün Gazianteplilerle buluşuyor!
Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X, 3 Mayıs’tan itibaren Gaziantep’te sergilenecek.

Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda 3 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’da sergilenmeye başlanacak Togg’a vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Düşüncesi ve dizaynıyla tamamen yerli bir ürün olan Togg’un ne kadar süre ile sergileneceği açıklanmadı.


TÜRKİYE'NİN 62 YILLIK YERLİ OTOMOBİL HAYALİ GERÇEK OLDU

Togg için ilk imzalar 2017'de atıldı, 29 Ekim'de ilk seri üretim aracı banttan indi ve şimdi milletle buluşuyor. Gemlik'te çarklar, Togg için dönerken, seri üretim aralıksız devam ediyor.  Yılsonuna kadar yaklaşık 20 bin otomobil üretilecek. Hedef, 2030'a kadar 1 milyon aracı teslim etmek.

ÖTV DESTEĞİ

Togg'un fiyat politikasının parolası 'ulaşılabilirlik' olacak. Bu çerçevede kısa süre önce matrah düzenlemesi geldi. Motor gücü 160 kilovattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a çıkarıldı. Togg'un yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10'da kaldı. Bu düzenleme Togg'a özel matrah ayarlaması olarak değerlendirildi. Togg’un fiyatı 953 bin TL'den başlıyor.

Togg T10X’in fiyatları şöyle:


V1 RWD Standart Menzil 953 bin TL

V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 55 bin TL

V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 215 bin TL

ŞARJ İSTASYONU HAMLESİ

Türkiye'nin otomobili kesintisiz sürüş deneyimi yaşatacak. Togg'un yerli üretim şarj istasyonu olan Trugo'nun ülke geneline yayılması için kritik bir hamle yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye işletmeler, Trugo kurulması için yer sağlayabilecek. Uygun alanlar Togg'a bildirilecek. Togg, istasyon ağını oluşturacak şekilde uygun yerleri değerlendirecek. Şarj istasyonları için yeterli elektrik altyapısı da bir diğer koşul olacak. Mülkiyet sahibi yalnızca enerji alt yapısını karşıladığında cirodan yüzde 5 pay alacak.

28 DAKİKADAN DAHA KISA SÜREDE YÜZDE 80 DOLULUK

Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası süresince dinlenirken, akıllı cihazları da yolculuğun kalan bölümü için hazır hale gelecek. Ayrıca kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.