Cumhurbaşkanı asgari ücret için ara zammı açıkladı! Temmuz ara zammı yüzde kaç olacak?

Cumhurbaşkanı asgari ücret için ara zammı açıkladı! Temmuz ara zammı yüzde kaç olacak?
Askeri ücret için ara zam ne zaman gelecek? 2023 asgari ücretine Temmuz zammı yüzde kaç yapılacak? Askeri ücrete dair yaşanan gelişmeler! Detaylar!

Askeri ücret için ara zam haberleri birçok vatandaş tarafından yakın bir şekilde takip ediliyor. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücret bu sene yüzde 54.7 artış ile brüt 10.008 TL, net olarak ise 8 bin 506.8 TL olarak açıklanmıştı. Askeri ücrete Temmuz ara zammı konusu gündemdeki konulardan biri. Asgari ücret için ara zam gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2023 asgari ücret temmuz zammı yüzde kaç oranında yapılacak?

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ AÇIKLADI

Asgari ücret zammına dair araştırmalar hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını açıklamıştı 8.500 TL olan asgari ücretin Temmuz 2023 ara zammı% kaç artacağı merak edilen konulardan biri. Asgari ücret zammı 2022’de ocak ve temmuz aylarında yapıldı. Bu sene de temmuz ayında zam yapılmayacağı konusu merak edilirken konuya dair açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2023 tarihli yapılan AK Parti Grup toplantısından sonra, ‘temmuz ayında asgari ücrete ara zam var’ cümlelerine yer verdi.

ENFLASYON ETKİLİ OLACAK

Askeri ücretin temmuz ayı zammıyla ne kadar olacağı şu an için bilinmiyor. 2023 senesinin ocak ayında askeri ücret tarihi bir zamla yüzde 54,66 oranında zam alarak 8 binası 506 TL oldu. Emekli ve memur zammı üstünde etkili olan 6 aylık enflasyon rakamları asgari ücret Temmuz zammı üstünde de etkisini gösterecek. Bul çerçevede Merkez Bankasının Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketine göre 6 aylık enflasyon rakamları hesabı ortaya çıktı. Ekonomistlerden gelen tahmine göre yüzde 21 düzeyinde meydana geldi.

YENİ RAKAM İÇİN NETLİK YOK

Asgari ücret için temmuz ayında ara zam yapılacağı öğrenildi. Şu anda bu zammı yüzde kaç oranında yapılacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yeni rakamın belirlemede enflasyon etkili olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.