TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kolaylık! Başvuru şartları!

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kolaylık! Başvuru şartları!
TOKİ o iller için müjdeyi açıkladı! 75 bin lirası olanlar ev sahibi olacaklar! TOKİ, uygun fiyatlar ile ev sahibi olmak isteyenler için pek çok avantaj sağlıyor!

TOKİ, Rize’nin Kalkandere ilçesinde 6 adet konut projesi inşa etmekte. 24 ile 18 Nisan 2023 tarihleri aralığında başvurular yapılıyor. TOKİ, Uygun fiyatlar ile konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar adına pek çok avantaj ortaya koydu. Uygun ücretler ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bahsi geçen tarih aralığında gereken başvuruyu yapması gerekiyor. İşte konuya dair detaylar!

BAŞVURU İÇİN ŞARTLAR

TOKİ konut projelerine başvuru yapmak isteyen vatandaşın öncelik olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmaları şartı aranıyor. Bunun yanı sıra başvuru yapacak olan kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları ve konut alımı adına yeterli maddi imkana sahip olmaları da şartlar arasında. Başvuru yapacak olan kişilerin, TOKİ tarafınca belirlenen başvuru tarihleri arasında başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra belirlenmiş olan başvuru ücretini yatırmaları gerekmekte. Başvuru için ücret, TOKİ tarafınca cep belirlenen projelere göre değişim göstermekte.

SOSYAL GÜVENCE ŞARTI

Ayrıca başvuru yapacak kişilerin TOKİ tarafınca belirlenen sosyal güvence şartlarını sağlaması da gerekmekte. Bu şartlar içinde; Emekli Sandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ya da Bağ-Kur’dan en az 6 ay süreyle prim ödemiş olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekliliği bulunmak ya da engelli veya şehit yakını olmak yer almakta. Başvuru sahibi, eşi ile velayeti altındaki çocukların toplam gelirinin net olarak 21.000 lirayı geçmemesi gerekiyor. Fakat yine, Şehit Aileleri, Terör ile Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinde olanlar bu şartlarda muaf tutuluyor.

18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK GEREKİYOR

Başvuru yapacak kişilerin en az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Genç kategorisinde olanlar da 24/04/1993 tarihinden sonra doğmuş olmaları lazım. Başvuru yapacak kişilerin sadece bir adet başvuru yapabilecekleri ve birden çok başvuru yapılması halinde başvuruların geçersiz sayılacağı ihmal edilmemelidir. Başvurular TOKİ tarafınca veli denen tarihler arasında yapılacak ve başvurularının sonuçları sonrasında açıklanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.