Hangi partinin dediği olacak? Kim kaç milletvekili çıkaracak?

Hangi partinin dediği olacak? Kim kaç milletvekili çıkaracak?
14 Mayıs Genel seçimlerine 20 gün kala Gaziantep’te seçim için partiler arasında mücadele devam ederken, seçime girecek olan tüm partiler kendilerine göre milletvekili hedefleri olduğu ifade edildi.

14 Mayıs Genel seçimlerine 20 gün kala Gaziantep’te seçim için partiler arasında mücadele devam ederken, seçime girecek olan tüm partiler kendilerine göre milletvekili hedefleri olduğu ifade edildi. Ak Parti’liler 9+2, CHP 4+1, MHP 3, İyi Parti 3, Yeşil Sol Parti 3, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi 1 ve Zafer Partisi’de 2 milletvekili çıkaracaklarını iddia ediyorlar. Bu tabloya göre tüm partilerin en az Gaziantep’in 14 milletvekili değilde 30 milletvekili olması gerekiyor. Gaziantepli seçmenler hangi partinin ne kadar milletvekili çıkaracağını merakla beklerken sonucun ne olacağı 14 Mayıs akşamı netleşeceği bildirildi. Bu nedenle Gaziantep’te tüm partiler hedeflerine ulaşmak için seçmenlere mesaj vererek milletvekili sayısını üste çıkararak dikkat çekerken hangi partinin şok yaşayacağı ise seçim gün görüleceği ifade edildi.

AK PARTİ’LİLER 9+2 DİYORLAR
Ak Parti Gaziantep genellikle tüm seçimlerde en çok çıkardığı millekvekili 8 olurken bu seçimde hedeflerinin 11 olduğunu açıkladılar. Ancak, Gaziantep’te Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rağmen düşük oy aldığı ve bu seçimde ikisinin de ortak hedefi olan 11 milletvekili çıkaracakları söyleniyor.

CHP GAZİANTEP’TE 2’Yİ GEÇEMEMİŞ
12 Eylül 1980’den önce Gaziantep CHP’nin kalesi durumundayken DSP ve SHP dahil son ittifalarlarla birlikte iki milletvekilini geçemediği, bu seçimlerde de hedeflerinin 5 olduğu öğrenilirken CHP Gaziantep il başkanı Neşet Uçar, 14 Mayıs akşamı seçilecek olan 5 milletvekili ile Gaziantep’i TBMM’de en iyi şekilde temsil edeceklerini söylüyor.

MHP 1999’DAKİ 3 EFSANESİNE ULAŞACAK MI?
MHP Gaziantep’te 1999 seçimlerinde 3 milletvekili çıkararak büyük bir başarı gösterdiği daha sonraki seçimlerde 1 ve 2 milletvekili çıkarabildiği görülürken bu seçimlerde MHP 1. sıra adayı Sermet Atay’ın hedefinin 3+1 olduğu ifade ediliyor. Atay, Gaziantep’te MHP’nin 1999 gibi şahlanacağını vurguladı.

İYİ PARTİ’NİN HEDEFİ 3
İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran iddialı konuşurken bu seçimde hedeflerinin en az 3 milletvekili çıkarmak olduğunu vurguladı. Başaran, Gaziantep’e İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın birlikte gelmesiyle hedeflerine ulaşacaklarını iddia etti.

YEŞİL SOL PARTİ 3’E KOŞUYOR İDDİASI
Yeşil Sol Parti Gaziantep 1. sıra adayı ve aynı zamanda 1. sıradaki tüm erkek adayların ittifakına rağmen ilk sıra adayı olan Sevda Karaca, Yeşil Sol Parti’nin Gaziantep’teki hedefinin en az 3 olduğunu ve burada ilgi görmekten büyük mutluluk duyduğunu açıkladı.

ZAFER PARTİSİ ÖZDAĞ’LA 2 PLANLIYOR
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve ikinci sıra adayı Mehmet Pamuk, Gaziantep’te seçimin kendilerini zafere ulaştıracağını ve hedeflerinin en az 2 milletvekili çıkarmak olduğunu dile getirdiler.

BÜYÜK BİRLİK’TE KIZILASLAN AĞIRLIĞI
Yıllardır medya sektöründe etkin bir isim olan Büyük Birlik Partisi Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı ve Doğuş Gazetesi Sahibi Orhan Kızılaslan’ın bu seçimlerde hedefinin en az bir milletvekili olduğu öğrenilirken kendisininde Gaziantep’in öz evladı olmasından dolayı büyük bir destek aldığı görülüyor.

YENİDEN REFAH ÖZKAYA İLE BAŞARIYA ULAŞACAK
Yeniden Refah Partisi ikinci sırada Gaziantep milletvekili adayı olan Nurettin Özkaya, Prof. Dr. Merhum Necmettin Erbakan’ın yolunda yürümeye ve oğlu Fatih Erbakan’ın çizdiği yolda yürümeye karar verdiklerini belirterek, hedeflerinin bu seçimde meclise girmek olduğunu söyledi. DUYGU KAPLAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.