Hdp’li Gaziantep adaylarından gövde gösterisi. Erkek ittifakı karşısında tek kadın aday Sevda Karaca,Sevda Karaca Kimdir?

Hdp’li Gaziantep adaylarından gövde gösterisi. Erkek ittifakı karşısında tek kadın aday Sevda Karaca,Sevda Karaca Kimdir?
Yeşil Sol Parti’nin milletvekili adayı Sevda Karaca, Antep’te diğer partilerin ilk sıradaki erkek adaylarının karşısında, sözünü söylüyor.

Yeşil Sol Parti’nin Gaziantep birinci sıra adayı Gazeteci Odtülü siyaset bilimci Sevda Karaca,Ak parti’den Abdulhamit Gül,Chp’den Hasan öztürkmen,Mhp’den Sermet Atay,İyi parti’den Mustafa Gürman ve Zafer partisinden Ümit Özdağ’ın ve aynı zaman Ak parti lİstesinden seçime giren Hüda-Par adayı Şehzade Demir karşısında (Tek Aday) olarak çıktığı belirtildi.

Adaylığı konusunda “heyecanlı” olduğunu söyleyen Karaca, mücadele birikimini hatırlatıyor:

“Yıllardır Ekmek ve Gül’ün bir parçası olarak kadınların, özellikle de emekçi kadınların sorunlarının yakın takipçisi oldum. Her alanda kadın mücadelesinin de içinde yer aldım. "

"Tek adam rejiminin kadınlara, tüm halka nasıl da ağır bir baskı, hak gaspı yaşattığını hem bir kadın olarak, hem tüm gelişmeleri yakından takip eden bir gazeteci olarak, hem de bu rejimin en çok hedef gösterdiği emek ve kadın mücadelesinin bir parçası olarak yakından biliyorum.  Geldiğimiz noktanın çok kritik bir eşik olduğunu, tek adamı devirmenin tarihi bir sorumluluk olduğunu konuşuyoruz.”

“Bu seçimlerde parlamento, bu tarihi sorumluluğun bir mücadele alanı olarak önemli bir yer tutacak, ama aslolan sokaklarda, işyerlerinde, okullarda, yaşamın her alanında sürdürdüğümüz mücadelenin bir başka alanı olarak bir yer tutacak. Ben de tüm bu mücadele alanlarında biriktirdiklerimizin bir yansımasını Meclis’e taşımak için adayım.”

Sevda Karaca Kimdir?

Sevda Karaca, 1984’te Adana’da tekstil işçisi bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2007 yılında Evrensel gazetesinde gazeteciliğe başladı. Hayat TV'nin (daha sonra adı Hayatın Sesi olarak değişti) kuruluşunda yer alan Karaca, televizyonun Ankara temsilciliğinin ardından Yayın Koordinasyonu üyesi oldu. Haftanın 4 günü canlı yayımlanan, işçi emekçi kadınları ana eksenine alan ve kadın mücadelesinin de önemli bir yayını olan Ekmek ve Gül kadın programının sunuculuğunu ve koordinatörlüğünü yaptı.

2010 yılından bu yana Evrensel gazetesinin kadın eki olarak yayımlanan Ekmek ve Gül dergisinin editörlüğünü yapan Karaca, 2017 yılından beri yayın hayatını sürdüren ekmekvegul.net’in de koordinatörlüğünü yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.