Fatma Şahin'i kim kızdırdı? Kul hakkına girerseniz...

Fatma Şahin'i kim kızdırdı? Kul hakkına girerseniz...
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 1.Birleşim Toplantısı GBB Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında yapıldı. Toplantıda 6 Şubat tarihli Asrın Felaketi ve sonrasında yaşananlar tartışma konusu oldu. Muhalefet partisi üyelerinin GBB Başkanı Fatma Şahin’e yönelik, “Deprem Bölgesinde fotoğraf verdiniz” eleştirisine Şahin, sert tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 1.Birleşim Toplantısı GBB Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında yapıldı. Toplantıda 6 Şubat tarihli Asrın Felaketi ve sonrasında yaşananlar tartışma konusu oldu. Muhalefet partisi üyelerinin GBB Başkanı Fatma Şahin’e yönelik, “ Deprem Bölgesinde fotoğraf verdiniz” eleştirisine Şahin, sert tepki gösterdi. Şahin, “Ne fotoğraf vermesi! 40 gün deprem bölgesinden ayrılmadım. Osman bey ve Latif bey deprem bölgesinde kanalizasyon temizliği yaptı Bu konuda kul hakkına girersiniz” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Meclisi Nisan ayı 1.Birleşim Toplantısı GBB Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda 28.Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için istifa eden Meclis üyeleri yerine göreve gelen meclis üyeleri tanıtıldı.

Toplantıda gündem ise Kahramanmaraş Merkezli 11 ili etkileyen Asrın Felaketi oldu. İlk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Erdem Güzelbey, Deprem Master Planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem Master Planı ile ilgili STK’larla birlikte çalıştık, yol haritası belirledik. Master Planı kapsamında çalışmalar devam ediyordu. Bu çalışmalar sırasında Gaziantep İl Sınırları içerisinde farklı noktalarına zemin değerlerini ölçmek için cihazlar konuldu. Bu cihazlar ile yerin 30 metre altına sinyaller gönderiliyor ve oradan gelen sinyalleri alarak belirli ölçümler yapılıyordu, bu çalışmalar tamamlanmıştı. Deprem Master Planında yapı stoku kısmı eksik kalmıştı, onu da Odalarımız ile birlikte yapmak üzere Valilik bünyesinde protokol imzalamıştık.”

KONUT ÇALIŞMALARI EN HIZLI GAZİANTEP’TE BAŞLADI
“Deprem Master Planı’nda artık sona yaklaşırken, 24 Ocak tarihinde hocalarımız ile birlikte Deprem Master Değerlendirme Toplantısı yapmıştık. Yapı stokunun hemen tespiti yapılması konusunda yol haritasının belirlenmesi noktasında mutabık olduk. 7,2 ve 7,4 şiddetine göre deprem senaryoları oluşturulacaktı ancak 12 gün sonra deprem felaketi yaşandığı için planın final bölümü gerçekleştirilemedi. Ancak Deprem Master Planı ile ilgili zemin etütleri ile ilgili hazırlanmış olan tüm dokümanlar, İslahiye, Nurdağı ve Gaziantep’te Çevre, Şehircilik Bakanlığının yeni konutların yerini belirlemesi noktasında büyük katkılar sağladı. Toplu konut hamlesinin en hızlı yapıldığı il Gaziantep oldu. Deprem Master Planı kapsamında yapmış olduğumuz zemin etüdü ile ilgili verileri Bakanlığa vermemiz ile olmuştur. Deprem Master Planı haricinde GBB olarak depremde zarar gören binaları göz önüne alarak, bitmemiş olan inşaatlarında değerlendirme yaptık. Oda başkanlarımız ile bu değerlendirmeleri birlikte yaptık. Yeni projeler yapılırken, yeni mevzuat ve esasları bir sonraki Meclis Toplantısında da belirlemiş olacağız” dedi.

GBB’DEN ARAMA-KURTARMA KARARI
Deprem sonrası açıklamalarda bulunan GBB Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat tarihli Asrın Felaketinin geniş bir alanda etkili olduğunu söyledi. Şahin, “Arama-Kurtarma konusunda GBB olarak daha önce Japonlarla çalışmıştık. O kadar büyük bir alanda depremle karşı karşıya kalınca yaptığımız hiçbir çalışma, planlamanın tutması mümkün değildi. O nedenle bir karar aldık, biz özellikle teknik ekiplerimizi uluslararası sertifika programlarına katılmasını sağlayarak Arama-Kurtarma ekipleri olarak yetiştirmek istiyoruz. Meclis üyelerimizden, teknik arkadaşlarımızdan bu sertifika programına katılmak isteyen olursa biz hemen Japonlarla anlaşıyoruz, onların vereceği bu eğitimden kendi şehrimizde kendi kendimizi eğitmemiz gerekiyor. Dışarıdan gelenler olduğunda koordinasyonda çok zorlanıldığını gördük. Kendi bünyemizde arama-kurtarma eğitimi alan ekiplerimizin sayısını artırmalıyız. Sezer bey başkanlığında meclis üyelerimizden, teknik arkadaşlardan da sertifika programına dahil olmak isteyenlerin yönlendireceğiz.”

BÜYÜK BİR KIYAMET YAŞADIK!
Meclis Toplantısında deprem sonrasında yaşanan koordinasyonsuzluk ve arama-kurtarma eksikliği tartışma konusu oldu. Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, “O gün tüm ekip arkadaşlarımız canla başla çalıştı. Osman bey ve Latif bey deprem bölgesinde kanalizasyon temizliği yaptı. Çok büyük bir deprem yaşadık, büyük bir kıyamet yaşadık. Deprem sabahı yaşadıklarımı bir ben bir de Allah biliyor. Üç dakika içerisinde evden çıktım, kısa süre içerisinde Nurdağı’na ilk giren araç Vali bey ile bizim aracımız idi. Tüm yollar kapanmış, deprem nedeniyle dağ parçalanmış. Sabaha kadar yol açmaya çalıştık.”

KUL HAKKINA GİRERSİNİZ!
Deprem bölgesinde fotoğraf verdiniz eleştirisi üzerine konuşan Şahin, “Ne fotoğraf vermesi! 40 gün deprem bölgesinden ayrılmadım. Bu konuda kul hakkına girersiniz. Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 600 personeli kanalizasyon temizledi. Kent estetiği ne yapar diyorsunuz? Tuvalet, kanalizasyon temizliği yaptılar” ifadelerini kullandı. Deprem günü ve sonrasında yaşananlar Meclis gündeminde sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.