Sebze ve Meyveleri Sirkeli Suda Bekletmeyin! Sanılanın Aksine Adeta Zehir Saçıyor!

Sebze ve Meyveleri Sirkeli Suda Bekletmeyin! Sanılanın Aksine Adeta Zehir Saçıyor!
Bu besinleri sakın suyun içinde bekletmeyin! Sağlıklı sanılmasını aksine zehir saçma durumu söz konusu! İşte dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylar! İşte detaylar...

Genel olarak herkes sebzeleri daha sağlıklı olması adına Pazar veya marketten satın aldıktan sonra sirkeli su içinde bekleterek temizlemeyi tercih etmekte. Fakat herkesin sık bir şekilde uygulamış olduğu bu yöntem vücut için son derece zararlı bir duruma dönüşebilir. Uzmanlar sirkeli suda bekletilen meyve sebzeler adına uyarılar yaptılar. İşte konuya dair merak edilenler!

TEMİZLİK KAYNAĞI OLMUYOR

Sebze ile meyveleri Pazar, market veya manavdan aldıktan sonrasında temizlemek için sirkeli su kullanımı yapıyorsanız büyük bir yanlışın içinde olmanız söz konusu. Mikropları öldürmek adına sebze ile meyveleri sirke bulunan su ile yıkamak tam tersine fayda sağlamaktan çok zarara neden olabiliyor. Sirkeli su besinler için temizlik kaynağı olmuyor. Tarım ürünlerinde bulunan kimyasal ilaçlar sebze ile meyvelerden arındırmak adına sirkeli su da yıkamak yerine farklı yöntemler uygulamak lazım.

PESTİTLERE DİKKAT

Tarımda bitkilere zarar verme potansiyeli bulunmakta olan haşereleri ve istenmeyen yabani otları yok etmek adına kullanılan bir madde olan pestisit, sağlığınız için ciddi anlamda tehdit oluşturmakta. Bu kimyasalları yok etmek adına meyve ve sebzeler doğru bir şekilde temizlenmesi lazım. Pestisitlerin besin yoluyla insan vücuduna giriş yapması, dolaşım sisteminin bozulmasına, karaciğer ve böbreklerde olumsuz durumlara neden olabilir.

SİRKELİ SU KULLANIMI YANLIŞ OLABİLİR

Bundan dolayı sebze ve meyvelerdeki bulunan pestisit kalıntılarını uzaklaştırmak adına yani doğru bir şekilde temizlemek son derece önemli olmaktadır. Fakat genel anlamda herkes meyve ve sebzeleri temizlerken sirkeli su kullanımını tercih etmekte. Yapılan kimi çalışmalar, sirkeli suda bekletilen sebze ve meyvelerin üstündeki pestisitlerin büyük bir kısmının yol olmadığını ortaya koymaktadır.  Aksine, suyun içinde bekletilmekte olan bu ürünlerde pestisitler daha dayanıklı ve zararlı bir duruma geliyorlar. Tarım ilaçlarının kullanma kılavuzunda, ‘Asitli su ile karıştırın, alkali değil’ ibaresi yer almaktadır. Sirkeli suda sebze ve meyveleri bekletmemek lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.