Uzman İsim Açıkladı! Ramazan Ayında Uzak Durulması Gereken Alışkanlıklar! Bu Alışkanlıklar Kilo Alımını Etkiliyor!

Uzman İsim Açıkladı! Ramazan Ayında Uzak Durulması Gereken Alışkanlıklar! Bu Alışkanlıklar Kilo Alımını Etkiliyor!
Ramazan ayında bu hatalardan sakının! Eğer kilo almak istemiyorsanız bu adımlardan sakınmak faydanıza olacaktır. İşte uzak durulması gereken o adımlar!

Ramazan ayı içinde yapılan kimi beslenme hataları kilo almaya neden olmakta. Ramazan ayı içinde kilo almamak istiyorsanız sahur ve iftarda sağlıklı bir beslenme düzeni takip etmeniz gereklidir. Uzun süren açıklıkla geçen bir oruçtan hemen sonra aşırı yemek yemek özellikle de aşırı yağlı ve şekerli besinlerden tüketmek kilo konusunda sorunlar meydana getirecektir. Ramazan ayı içinde herkesin yapmış olduğu ve kilo alımına neden olan beslenme yanlışlarını uzman isim belirtti.

AŞIRI YEMEK TÜKETİMİNDEN UZAK DURULMALI

Ramazan ayı içinde yapılan kimi hatalar kilo olarak geri dönebileceğine dair uyarılar yapan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Ula, ‘Uzun süren açlık ile geçen bir orucun hemen sonrasında aşırı yemek tüketimi yapak ve özellikle de şekerli ve yağlı gıdaların tüketiminde artış yapmak, kilo alma sorunları ile karşılaşılmasına neden olmaktadır. Ramazan’da kilo alınmasındaki en önemli etkenlerden biri de yavaşlamış olan metabolizma ile su tüketiminin azalmasıdır’ açıklaması yaptı.

KİLO ALMAYA NEDEN OLAN BEŞ YANLIŞ

  • Sahuru yapmamak
  • Sahurda geceden kalma ana yemeklerin tüketimini yapmak
  • Vücudu sudan mahrum bırakmak
  • İftar sonrasında hemen tatlı yemek, gün içinde hareketsiz durmak, iftarda yemekleri aşırı büyük porsiyonlar olarak tüketmek
  • Susuzluğu gidermek adına gazlı ve şekerli içecekler ile aşırı çay ile aşırı kahve tüketiminde bulunmak

SAĞLIKLI KİLO VERMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Ramazan ayında sağlıklı kilo vermek adına, sahur normal zamandaki beslenme gibi düşünmelidir. Sahura kalkmazsanız gün içinde almanız gereken enerjinin çok az bir miktarını almış olursunuz bu durumda da iftar sırasında daha çok yemek yemenize yol açabilir.

Her besinde olduğu gibi kırmızı etin çok tüketimini yapmak da sağlık için olumsuz etkisi vardır. Bunun en büyük sebebi içinde çok trans yağ bulunmasıdır. Trans yağ oranı çok olan kırmızı et başlıca olarak kalp damar sorunlarına, böbrek ve karaciğer sorunlarına yol açmış olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.