Ramazan’da Fazla Kilolardan Kurtulun! Bu Adımlar İle İstediğiniz Kiloya Ulaşmak Daha Kolay!

Ramazan’da Fazla Kilolardan Kurtulun! Bu Adımlar İle İstediğiniz Kiloya Ulaşmak Daha Kolay!
Kilolarından şikayetçi olanlar için Ramazan ayında diyet programı! Bu adımlar ile siz de istediğiniz kiloya kavuşun! İşte zayıflamanın yollarına dair detaylar!

Ramazan ayı içinde kilo vermek ve kilo konusunda kontrol sağlamak mümkün. Ramazan’da tutulan oruçlardan dolayı beslenme düzeninde son derece değişimler meydana geliyor. İftar ve sahurda doğru ve dengeli bir beslenme ise şart. Bu ayda kilo konusunda ise dikkatli olmak lazım. Bu ay içinde kilo vermek isteyenler için izlenilecek yollar! Kilonuzu kontrol altına alın!

Ramazan ayı içinde iftar ile sahurda beslenmenize dikkat ederek kilolarınızı istediğiniz rakamlara getirebilirsiniz. Fazla kilolardan kurtulmak adına izlemeniz gereken yolları sizin için açıkladık. Oruç tutarken zayıflamak istiyorsanız bu adımlar tam size göre.

SAHURU İHMAL ETMEYİN

Ramazan ayında sağlıklı kilo vermek adına sahur normal beslenme düzenindeki kahvaltı gibi düşünülmesi lazım Sahura kalmayan kimseler gün içerisinde almaları gerekli olan enerjisinin çok az bir kısmını almış olurlar. Bundan dolayı da gün içinde kan şekerinde düşmeler meydana gelir. Sahura kalkmamak, iftar sırasında kontrolsüz bir iştaha neden olur.

SAHURDA TOK TUTMAYA YARDIMCI BESİNLER

  • Yulaf
  • Tam Tahıllı Ekmek
  • Peynir
  • Süt ile Yoğurt
  • Tarçın
  • Kuru Yemişler- Yağlı Tohumlar
  • Mevsim Yeşilleri

İFTAR SOFRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İftar sofrasında oturulan yemeğe sıcak bir çorbayla başlamak lazım. Böylece uzun saatler aç kalmış olan mide rahatlama yaşar. Çorbanın yavaş bir şekilde içilmesi, uzun süreli açıkta meydan gelen, yemeği bir an yeme isteğinin de önüne geçmiş olur. İftara çorba içerek başlanırsa daha kolay bir şekilde kilo vermek mümkün olur. Çorba ile ana yemek arasında ise 20 dakika gibi bir dinlenme süresi bırakılmalıdır. İftarınızı yeterli ve ölçülü bir şekilde yapmak için bu durum çok önemli bir adımdır. İftar çorba ile açılmalıdır ve ana yemeğe geçmeden öncesinde 20 dakika gibi bir zaman dilimi olması gereklidir. Fazla kilolardan bu şekilde kurtulmak mümkündür.

Aynı zamanda iftar ile sahur arasında bol miktarda su içilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.