Bakan Açıkladı! Depremlerden Sonra Daire Başına 1 Milyon 250 Bin Lira! Kentsel Dönüşüm Paketi…

Bakan Açıkladı! Depremlerden Sonra Daire Başına 1 Milyon 250 Bin Lira! Kentsel Dönüşüm Paketi…
Kahramanmaraş depremleri sonrasında kentsel dönüşüm için 100 metrekare bir dairenin neredeyse tüm maliyetini karşılayacak bir kredi! Bakan Nebati detayları açıkladı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra, kentsel dönüşümde 100 metrekare bir dairenin nerdeyse maliyetinin tamamını karşılayacak bir kredi paketi oluşturmuş olduklarını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Her bir daire adına 1 milyon 250 bin TL bir limit tahsis edildi’ açıklamasında bulundu.

BİR SENE İÇİNDE DAİRELER BİTECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda depremzedeler adına verilen iftar yemeğine katıldı. Programda bir konuşmada bulunan Bakan Nebati, depremlerden sonra bakanlık tarafınca yapılan çalışmalardan bahsetti. Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesindeki konutların 1 sene içinde bitirileceğine dair vermiş olduğu sözü hatırlatarak, ‘Biz bu konutları depremde zarar gören tüm kardeşlerimize teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın en azından yaşadıkları konutların konforunu ve güvenliğini sağlayacak adımlar içindeyiz, rahat bir şekilde yaşamalarını idame ettirmelerini adına elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koymaktayız. Biz çalışacağız, hep beraber çalışacağız. Sadece çalışmayacağız aynı zamanda dua da edeceğiz’ dedi.

İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLUNMALI

Bakan Nebati, vatandaşlara, müteahhitler ve belediyelere bahsi geçen bu imkandan yararlanması için çağrıda bulunarak, ‘Biz de bu irade bulunmakta. Maddi anlamda gücümüzde bulunuyor. Belediyeler ev sahipleri ve müteahhitler bu işte el birliği içine girerlerse emin olun çok kısa bir süre içinde kentsel dönüşüm için düğmeye basılır. Bunu başta İstanbul olmak üzere diğer bütün illerimizde hayata geçirmiş oluruz. Kentsel dönüşüme karışıyız diyenler gelin bu depremzedeleri bir görün. Kentsel dönüşüme karşı olduğunu söyleyerek basın toplantısı düzenleyen siyasiler, kentsel dönüşüme karşıyım diyerek ‘biz bunu durdurmuş olduk’ diyen siyasiler artık önümüzde durmayın’ açıklamasında bulundu.

‘MADDİ GÜCÜMÜZ BULUNUYOR’ DEDİ

Bakan Nebati, depremlerden sonra Bakanlık tarafından hayata geçirilen destekler hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu sözü vatandaşlara hatırlattı. Yeni kentsel dönüşüm içinde bilgileri açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.