Birleşmiş Milletler Maraş depremlerinin tarıma olan etkisine dikkat çekti! Üretimin Beşte Biri Hasar Aldı!

Birleşmiş Milletler Maraş depremlerinin tarıma olan etkisine dikkat çekti! Üretimin Beşte Biri Hasar Aldı!
Meydana gelen depremlerin tarım için etkisi! Birleşmiş Milletler, Maraş depremlerinin tarıma olan etkisine dikkat çekti! Üretimin beşte birinde depremin etkisi yaşandı! İşte detayar...

Birleşmiş Milletler kuruluşlarından Gıda ve Tarım Örgütü, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkenin tarım üretiminin %20’siden çoğuna zarar vermiş olduğunu açıkladı. FAO, ülkede yapılan ön değerlendirmelerin sonrasında ‘toprak mahsulü, hayvancılık, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği de içinde olmak üzere tarımda ve depremin etkilediği bölgelerdeki kırsal altyapıda ciddi anlamda zarar tespit edildiğini’ açıkladı.

YÜZDE YİRMİSİNDEN ÇOK

Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarından biri olan Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) şubat ayı içinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin, Türkiye’nin tarım üretiminin %20 oranından daha çoğuna zarar vermiş olduğunu belirtti. FAO, ülkedeki yapılan ön değerlendirmelerden sonra, ‘toprak mahsulü, hayvancılık, balıkçılık ve su ürünler yetiştiriciliği de içinde olmak üzere depremin etkilediği bölgedeki kırsal altyapıda ciddi zarar meydana geldiğini’ açıkladı.

FAO tarafında yapılan açıklamada, ‘ Deprem, 11 tarım şehrine ciddi etki ederek, 15.73 milyon insanı ve ülkenin gıda üretiminin %20 oranından çoğunu etkisi altına aldı’ denildi.

5.1 MİLYAR DOLARLIK KAYIP MEYDANA GELDİ

Yapılan açıklamada, ‘Depremden etkilenen ve ülkenin bereketli hilali olarak adlandırılan tarım bölgesi, tarımsal gayrisafi yurt içi hasılasının ortalama olarak %15’ini, ülkenin tarım ürünü ihracatının da %20’sine yakın bir kısmını oluşturmaktaydı’ açıklaması yapıldı. DW Türkçe’den aktarılan bilgiye göre de FAO, depremin ülkede tarımsal açıdan 1.3 milyar dolarlık bir fiziksel hasara sebep olduğu, sektörde ise 5.1 milyar dolarlık bir kayba yol açmış olduğuna dair tahminini paylaştı.

YARDIM İÇİN ÖAĞRI YAPILDI

Yapılmış olan açıklamada, FAO’nun ülkede depremden etkilenenlere destek olmak amacı ile acilen 12 milyon dolar yardım toplanması adına uluslararası topluma çağrı yaptı. Bahsi geçen meblağın, BM’nin Şubat ayında depremlerden sonra kırsalda yaşamakta olan 900 bin kişi için nakit para, besi hayvanı ile tarımsal destek verilebilmesi adına yaptığı 25 milyon dolarlık bağış çağrısını da içine aldığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.