Gaziantep’te 1000 TL’den fazla gelen su faturaları şaşırttı! Mağdur vatandaşlar yetkililerden cevap bekliyor!

Gaziantep’te 1000 TL’den fazla gelen su faturaları şaşırttı! Mağdur vatandaşlar yetkililerden cevap bekliyor!
Depremden sonra Gaziantep’te su faturalarının 1000 TL’den fazla gelmesi vatandaşlarda şaşkınlığa yol açtı. Normal koşullarda ayda 100 liraya fatura ödeyen vatandaşlar bin 500 lira gelen faturalar için yetkililerden açıklama bekkiyor...

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde yıkıcı etki gösterdi. Depremden en çok etkilenen iller arasında Gaziantep de vardı. Gaziantep’in özellikle merkez ilçelerinde deprem sonrası yüksek gelen su faturası şaşkınlığı başladı. Vatandaşlar depremden önce 100 lira civarında gelen su faturalarının geçen ay 1.500 liralara dayanmasından şikayet ediyor.

Gaziantep’te son su fatura döneminde pek çok kişinin mağduriyet yaşadığı öğrenildi. Vatandaşlar, fazla gelen su faturalarını anlamlandırmada zorluk yaşarken, boş durumda olan ve su tesisatı kapalı evlere bile 1000 liradan fazla su faturası geldi. Son olarak yaşadıklarını sosyal medya üzerinden anlatan bir vatandaş, 1.476 TL gelen su faturasının görselini paylaşıp yetkililere seslendi.

50 TL’LİK SU FATURALARI 1500 TL’YE DAYANDI

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde ikamet eden bir öğrenci, 6 Şubat depreminde evini kapatıp ailesinin yanına döndüğünü ve 15 Mart’ta yeniden evine geldiğini söyledi. Bu tarihe kadar girmediği ve su tesisatında sorun yaşamadığı evine 1.476 TL su faturası gelmesinden şikayet eden öğrencinin paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Öğrenci, normal şartlarda 2 yıldır oturduğu evinde su faturasının 50 – 70 TL arasında tutarlarda geldiğini belirtti.

ALDIĞI BURSLA 1.400 TL SU FATURASI ÖDEYECEK

Depremden sonra su vanalarının bina görevlisi tarafından kapatıldığını ve eve döndüğünde su vanasının kapalı olduğunu aktaran öğrenci GASKİ’ye müracaat ettiğini söyledi. GASKİ yetkilileri öğrencinin su faturasını eninde sonunda ödemek zorunda olduğunu belirtse de dilekçe verdiğini belirtti.

Psikolojik ve ekonomik olarak yıprandığını dile getiren öğrenci “Ayda 1250 TL aldığım bursla 1400 TL’lik bir su faturası ödemek bir öğrencinin borcu olmamalı” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Sosyal medyada gündem olan bu paylaşımın altına başka bir vatandaşın, ortalama 40 TL gelen su faturasına geçen ay 7.991 TL borç yazıldığını gösteren yorum yapması dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.