Diş Fırçalamada Doğru Bilinen Yanlışlar! Diş Macununu Islatmayın!

Diş Fırçalamada Doğru Bilinen Yanlışlar! Diş Macununu Islatmayın!
Diş fırçalarken buna dikkat edin! Sağlıklı dişler için fırçalamadan öncesinde diş macununu ıslatmak doğru mu? İşte merak edilen soru hakkında detaylar!

Diş fırçalamak son derece kolay bir iş gibi görünmekte. Fırçaya diş macununu sürün ve fırçalamaya başlayın… Fakat diş fırçalama hakkında yapılan birçok şey yanlış olmaktadır. Örnek vermek gerekirse, diş macununu eğer ıslatırsanız bu durum dişlerinizin çürümesine neden olabilir. İşte diş fırçalama hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Altın kural gün içinde dişleri 2 defa fırçalamak gibi görünüyor olsa da dişlerinizi fırça yaparken muhtemelen onlara zarar veriyorsunuz Siz de diş macununu fırçalama yapmadan öncesinde ıslatma işlemi mi yapıyorsunuz. Bu durum yaygın olarak yapılmakta olan yanlışlar arasında yer almakta.

DİŞ MACUNUNU ISLATMAK YAYGIN YAPILAN BİR YANLIŞTIR

Diş macununu ıslatmak, aslında diş temizliği sırasında sizin için faydalı olacak etken maddelerin ortadan kalkmasına neden olmaktadır. Diş sağlığını korumak adına iyi niyet ile bu davranışı yapabiliyor olabilirsiniz. Fakat yaşamın her alanında olduğu gibi burada da küçük hatalarla yapmış olduğunuz işlemi boşuna yerine getirmiş olursunuz. Unutmamak lazım diş fırçalarken her aşama için ıslatma yapmak şart değildir.

DİŞ FIRÇALARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Diş macununu ıslatmak demek içindeki etken maddelerinin yok olması demektir. Bundan dolayı diş fırçasını hafif ıslatıcı veya tamamen kuru tutarak macunu kura bir şekilde sürmek gereklidir. Diş macunu miktarının ise çok fazla değil nohut kadar olması gereklidir.

SERT FIRÇALAMAKTAN SAKININ

Dişleri uzun zaman fırça ile fırçalayarak dişlerin daha temiz olduğu düşüncesi ise oldukça sakıncalı bir durumdur. Gün içinde 1 ile 2 defa orta veya yumuşak bir setlik derecesinde bulunmakta olan bir fırça ile dişleri fırçalamak doğru bir davranış olacaktır.

DİŞ İPİ KULLANIN

Diş fırçaları her yere ulaşma konusunda çok iyi olmayabilir. Bundan dolayı da diş ipini de kullanmanız tavsiye edilmekte. Oval hareketler yaparak diş araları mutlaka diş ipi yardımı ile temizlenmedir. Bunlara dikkat etmek daha temiz bir dişler verecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.