Milyonlarca öğrenci bu habere kitlendi! MEB okullarda ara tatili iptal mi etti? Nisan ayı ara tatiline kaç gün kaldı?

Milyonlarca öğrenci bu habere kitlendi! MEB okullarda ara tatili iptal mi etti? Nisan ayı ara tatiline kaç gün kaldı?
Nisan ayının gelişiyle beraber okulların ara tatile ne zaman gireceği merak edilmeye başlandı. Nisan tatili Ramazan bayramı ile birleştirilecek mi? Bu yıl Nisan ayı tatili deprem nedeniyle ertelendi mi? Tüm cevaplar haberimizde…

Nisan ayının gelmesi ile beraber okullarda ara tatilin ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Konu üzerine ilk açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Ramazan Bayramı ile tatili birleşirse 9 günlük bir ara verilebilir.

“SÖZ KONUSU DEĞİL!”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen resmi takvime göre Nisan ayında başlayacak olan ara tatil için geri sayım başladı. En çok konuşulan ve merak edilen konu ise ara tatilin iptal olacağına yönelik söylentilerin gerçekliğiydi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konu üzerine de bir açıklama geldi.

 2022-2023 eğitim öğretim yılı ara tatili takvimde belirtildiği gibi Nisan ayında gerçekleşecektir, diyen Bakan Özer; “Öğretmenler tatilde idari izinli sayılacaktır” diyerek ekledi.

“TAKVİMDE AKSAMA OLMAYACAK!”

Her eğitim öğretim yılı başlangıcında belirlenen resmi tatiller takvimine göre bir sömestr tatili ve iki ara tatil yapılıyor. 2. döneme geçmeden önce yapılan sömestr tatili 23 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Eğitim öğretim yılı takvimine göre ise ilk ara tatil Kasım ayında gerçekleşti.

Nisan ayı ikinci ara tatili 17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuda herhangi bir aksama olmayacağı ve belirlenen tarihlerde tatilin ilan edileceği söylenildi. Bu yıl eğitim öğretim yılı 16 Haziran tarihinde sona erecek.

DEPREM NEDENİYLE İPTAL Mİ?

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen deprem sonrası deprem bölgesinde bulunan okullardaki öğrenciler ikinci dönem için serbest bırakıldı. Devam şartı aranmadığı, söylenildi ve pek çok öğrencinin çevredeki illere nakli gerçekleşti.

Bakan Mahmut Özer;

“Deprem nedeniyle oluşabilecek izin ya da tatillerin ertelenmesi gibi bir durum şu an söz konusu değil” dedi.

ARA TATİL 9 GÜN MÜ OLDU?

İlkokul, ortaokul ve lise kademesinde ara tatil 17 ve 20 Nisan tarihlerine denk geliyor. Diyanet işleri başkanlığına ait dini günler takviminde ise Ramazan ayı 20 Nisan Cuma günü sona eriyor ve hemen ardından 21 Nisan tarihinde Bayram tatili başlıyor. Bu yıl Ramazan bayramı tatili 3 gün sürüyor. 14 Nisan Cuma günü sona eren okullar 17 Nisan'a kadar tatil ediliyor. Hafta sonu tatili ile beraber ara tatil ve bayram tatili birleşiyor. Öğrenciler ve öğretmenler 9 günlük tatil yapmış oluyor. Okullar ise 24 Nisan Pazartesi günü yeniden eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.