EYT'linin kafa karışıklığı çözüldü! Hepsi Nisanın aynı haftasında yatacak: Emekli maaşı, promosyon ödemesi, bayram ikramiyesi…

EYT'linin kafa karışıklığı çözüldü! Hepsi Nisanın aynı haftasında yatacak: Emekli maaşı, promosyon ödemesi, bayram ikramiyesi…
Uzun yıllardır problem haline gelen EYT süreci sonunda çözüme kavuştu. Yeni ay ile beraber emekli maaşı, promosyon ödemesi ve bayram ikramiyesi tek seferde hesaba yatırılacak.

EYT için başlayacak yeni şanslı döneme Nisan ayında giriş yapılacak. Birkaç gün önce zamlanan emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ile beraber bankaların arttırarak 10 bin TL'ye ulaştırdığı promosyon aynı ay içerisinde hesaba aktarılacak.

Nisan ayında alınacak ilk EYT'li emekli aylığı 7 bin 500 TL olarak hesaba geçecek. Faydalanmak isteyen tüm çalışanlar emeklilik dilekçesini teslim etti. Şimdi sıra maaşın hesaba yatmasında. 17 Nisan tarihi itibariyle taban tutar üzerinden ödemeler yatırılmaya başlanacak. 16 günlük maaş farkı da buna eklenerek 4 bin TL ek ödemeden faydalanılacak.

EYT İLK PROMOSYONU NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşının yatırıldığı anda promosyon ödeme aşaması başlayacak. Bunun için doğru bankanın tercih edilmesi yüksek promosyon veren bankaların araştırılması gerekiyor. Promosyon ödemesi ise 17 Nisan tarihinde yatacak emekli maaşı düşünüldüğünde en az 3 iş günü içerisinde hesaba yatırılıyor. Bu da 18, 19 ya da 20 Nisan tarihlerinde promosyon rakamının hesaba yatması anlamına geliyor.

EYT İLK RAMAZAN İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan ikramiyesi, 2 bin TL olarak Ramazan Bayramı'nın başlangıcından önceki hafta hesaba yatırılacak. Ramazan bayramının başlamasından önce olacak bu zaman aralığı ise hemen hemen emeklilik maaşını yattığı güne denk geliyor. 15 Nisan itibariyle o hafta boyunca bayram ikramiyesinin hesaba yatması planlanıyor.

FIRSATI TEK GÜNLE KAÇIRMAYIN!

Uzmanlar bu konuda emeklilere şöyle bir öneride bulunuyor: “Prim ve yıl şartını karşılayanlar vakit kaybetmeden yeni ay başlangıcına geçmeden önce hemen başvurusunu tamamlamalıdır. En geç yarın 31 Mart tarihinde başvuruların yapılmış olması demek emekli maaşı ve Ramazan Bayramı ikramiyesini almak anlamına geliyor. Bu tarihleri kaçıranlar Ramazan ikramiyesini alamayacak.”

3 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında başvuruda bulunmuş kişinin hiçbir şekilde hakkı kaybolmayacak. Ay başında ya da ay sonunda olması fark etmeksizin 1 Nisan itibariyle emekli aylığı almaya hak kazanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.