Bakan Bilgin Asgari Ücret Zammı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu! Ücret Artışı İçin O Tarihe İşaret Etti!

Bakan Bilgin Asgari Ücret Zammı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu! Ücret Artışı İçin O Tarihe İşaret Etti!
En düşük emekli maaşının ve bayram ikramiyesinin zamlanmasının ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. Konu ile ilgili olarak birtakım açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, maaş artışı bekleyen çalışanlar için o tarihe işaret etti. İşte asgari ücret ara zammına ilişkin ayrıntılar…

2021 yılının sonunda yüksek seviyeler ile kayda geçen enflasyon rakamları, 2022 yılının başında asgari ücrete rekor bir zammın yapılmasına sebep olmuştu. Yüzde 50’nin üzerinde yapılan maaş zammının yeterli olacağı düşünülürken yükselmeye devam eden enflasyondan ötürü vatandaşlar sıkıntıya düşmüş ve bu sebep ile de temmuz ayında yüzde 30’luk bir ara zam kararı açıklanmıştı.

2023 yılına girilmesi ile birlikte enflasyon rakamlarını ve ileri vadeli enflasyon tahminlerini göz önünde bulundurarak asgari ücrete yüzde 54,66 oranında zam yapıldığını açıklayan yetkililer, gerekli görülmesi durumunda asgari ücret adına bir kere daha ara zam kararının verilebileceğini belirtmişlerdi. Verilen bu maaş artışı sinyalinin ardından en düşük emekli maaşı tutarının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye, bayram ikramiyesinin ise bin 100 TL’den 2 bin TL’ye yükseltilmiş olması, asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili çeşitli tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Asgari ücrete bu yıl da bir ek zammın yapılıp yapılmayacağı merak edilirken beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Daha önce yapmış olduğu açıklamalarda ek zam iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bakan Bilgin, nihai kararı kamuoyu ile paylaştı.

BAKAN BİLGİN’DEN EK ZAM AÇIKLAMASI!

AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşme sonrasında bir açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, bir süredir devam eden asgari ücrete ek zam tartışmalarına son noktayı koyarak “Asgari ücrete ek zam temmuz ayında” ifadelerini kullandı.

YALANLANMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde de Bakan Bilgin’in asgari ücrete ek zam yapılacağını açıkladığı iddia edilmiş bu iddianın üzerine de bakanlıktan bir açıklama gelmişti. Bakanlık tarafından yapılmış olan açıklamada “Bakanımızın asgari ücret ile ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır, bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.