Dünyaca ünlü marka Tesla sonunda Türkiye pazarında satışa çıkıyor! İşte o tarih…

Dünyaca ünlü marka Tesla sonunda Türkiye pazarında satışa çıkıyor! İşte o tarih…
Tesla Türkiye satışına onay verildi! Satış tarihi belli olan Tesla'nın satış fiyatı ne kadar oldu? Satın almak isteyenler…

Uzun süredir hazırlıklar devam ediyordu. Yeni teknoloji ve üstün tasarım elektrikli araç modeli için satış fiyatı belli oldu. Sürpriz gelişmeye dair tüm detaylar haberimizde…

Tesla şirketi Instagram hesabı üzerinden Türkiye satışı ile ilgili yeni bir duyuruda bulundu. Türkiye ibaresi gözlerden kaçmadı. Paylaşımda yer alan 4/4 ifadesi ise Nisan ayına gözleri çevirdi. Hürriyet Bigpara tarafından paylaşılan haberin detayında Tesla'nın Türkiye satışına 4 Nisan 2023 tarihinde resmen başlayacağı söylendi.

ONLİNE SATIŞA ÇIKACAK!

Satışı sunulacak olan Tesla ile beraber elektrikli Model Y olarak adlandırılan SUV parçasıda aynı anda satışa çıkacak. İnternet üzerinden online ilk satış ise Model Y aracı için yapılacak. Şirket Türkiye'de bir ayağı olması için İstanbul'da iki farklı mağaza açacağını duyurdu. Bu mağazaların yeri de şimdiden belli oldu. Tesla'nın Türkiye'deki ilk mağazası İstanbul'un Avrupa yakasında yer alacak. Bunun için Kanyon AVM seçildi. Tesla'nın ikinci yeni mağazası ise İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alacak. Belirlenen AVM için şu an henüz bir açıklama yapılmadı.

GÜMRÜĞE TAKILDI? SATIŞ FİYATI NE KADAR?

Yapılan açıklamanın ardından Tesla'nın model ye sürümünün bir alt ve daha uygun versiyonuna gözler çevrildi. Model 3 için Türkiye'de neden satış yapılmadı? sorusu gündeme geldi. Çin'den gelecek olan bu elektrikli araçlar için gümrük vergisine takıldığı yüzde 40'a ulaşan vergiden kaynaklı satışa şu anlık çıkarılmayacağı söyleniyor.

Tesla'nın SUV modeli Almanya'da bir fabrikada üretiliyor. 455 kilometre menzile sahip arkadan itişli versiyonu Almanya'da satış fiyatı olarak 44.890 Euro'yu gördü. Bu versiyonun dört çeker 533 kilometreye menzillik ürünü ise 54.990 Euro'ya satılıyor.

TÜRKİYEDE 11 İSTASYON KURULACAK!

Tesla'nın bu hamlesi pek de şaşkınlık verici karşılanmadı. Çünkü kısa süre önce Türkiye'de şarj istasyonu kurma hamlesine başlatmıştı. İlk olarak Bolu'da bir istasyon kurulmuştu. Türkiye'nin 11 farklı yerinde daha istasyonun kurulacağı ve bu istasyonların nerede kurulacağı da şirketin resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.