Emeklileri sevindiren haber geldi: Zamlı maaşlar o tarihte ödenmeye başlayacak! 8.8 milyon emekli faydalanacak..

Emeklileri sevindiren haber geldi: Zamlı maaşlar o tarihte ödenmeye başlayacak! 8.8 milyon emekli faydalanacak..
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşlarına ilişkin yeni bir düzenleme yaparak, emeklilere daha yüksek maaş ödemesi yapılacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılı nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıkların 7 bin 500 TL olarak ödeneceği belirtildi. Bu düzenlemenin, 8,8 milyon emekliye fayda sağlayacağı ifade edildi..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, enflasyonun emeklileri olumsuz etkilememesi için yeni bir adım attı. Emeklilerin maaşlarının artması için yapılan iyileştirmeler devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşı tutarı dosya bazında ödenen aylıkların 7 bin 500 TL olarak belirlenmesiyle artırılacak. Bu düzenlemeden 8,8 milyon emekli yararlanacak.

Emekli alt sınır aylığı tutarı, 2019 yılında 1.000 TL olarak belirlenmişti. 2020 yılında ise bu tutar 1.500 TL'ye, 2022 yılında Ocak ayında 2.500 TL'ye yükseltildi. Temmuz ayında 3.500 TL'ye yükselen emekli alt sınır aylığı, 2023 yılı Ocak ayında da 5.500 TL'ye çıkarıldı. En düşük emekli maaşı tutarı 2023 yılı Nisan ayında yüzde 36,36 artarak 7 bin 500 TL'ye yükseltilecek. Böylece, Aralık 2022'ye göre en düşük emekli maaşı tutarı yüzde 114,3 oranında artış gösterecek. Bu iyileştirmeyle birlikte, emeklilerin enflasyon karşısındaki güvenceleri artırılacak ve daha iyi bir yaşam standardına sahip olmaları hedefleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bayram ikramiyesi ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Buna göre, 2018 yılında 1000 TL olarak başlayan bayram ikramiyesi ödemesi 2021 yılında 1100 TL'ye yükseltilmişti. Ancak yeni düzenleme ile bu tutar yüzde 82'lik bir artışla 2 bin TL'ye çıkarıldı. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emekli yararlanacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödemeleri belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek. Ramazan Bayramı ikramiyesi nisan ayı içerisinde ödenecekken, Kurban Bayramı ikramiyesi haziran ayı içerisinde ödenecek. Bu yeni düzenleme kapsamında, bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödeme yapılacak. Ayrıca, iş kazası geliri alanlara ise sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak. Bayram ikramiyesi, emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacaksa o dosyadan ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.