Limon Sadece C Vitamini Açısından Zengin Değil! Birçok Faydası Bulunuyor! Bağırsak Sağlığından, Böbrek Taşına Kadar…

Limon Sadece C Vitamini Açısından Zengin Değil! Birçok Faydası Bulunuyor! Bağırsak Sağlığından, Böbrek Taşına Kadar…
Hasta olduğumuz kendisinden bol bol tüketmeye çalıştığımız limonun faydaları! Zengin C vitamini ile hem bağışıklık güçlendirici hem birçok faydası var! İşte detaylar...

Yazın serinlemek adına limonatada, kışın gripten kaçmak adına ıhlamur ile tüketilen limonun C vitamini deposu olması dışında birçok faydası bulunmakta. Aynı zamanda kalp sağlığı, kilo için kontrol mekanizması ve daha bir çok konuda faydası bulunmakta. İşte limonun bilinen bağışıklık güçlendirici faydası yanı sıra diğer faydaları!

BAĞIRSAK SAĞLIĞI İÇİN LİMON

Limon içinde bulundurmuş olduğu C vitaminden dolayı immün sistemini (bağışıklık sistemini) destekler niteliktedir. Cilt sağlığı için koruyucu özellikte olurken aynı zamanda bağırsak sağlığı içinde son derece etken rol oynar. Son derece güçlü bir antibakteriyel olan pektin lifi barındırır. Bundan dolayı da sindirim sistemini düzene sokar. Pektin, iştah için kontrolü sağlayarak kilo verme konusunda yardımcı olur.

LİF ZENGİNİ

Limonun bir tanesinde 31 mg C vitamini bulunmakta. Bu, günlük olarak alınması gerekli olan C vitamininin %51’i kadardır. Yapılmış olan çalışmaya göre, C vitaminden dolayı dokulara esneklik kazandıran kolajen üretimini uyararak damarlarda meydana gelebilecek olan sertleşmenin de önüne geçilir. İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde damarda birikmiş olan, tıkanıklığa neden olan serbest radikallerden uzak tutarak kalp krizi ile felç riskini aza indirir. Kalbin korunması için görev alan bir diğer maddede liftir. Limon lif açısından son derece zengin bir besin olmaktadır. Bu içinde bulundurduğu besinlerden dolayı da kalbi korumada destekleyici olur.

BÖBREK TAŞINI ÖNLER

Çok yaygın olarak meydana gelebilen yeniden yeniden karşılaşılabilen bir sağlık problemi olan böbrek taşı vücuttaki sitrik ait seviyesinin yükselmesi ile önüne geçilebilir bir durudur. Sitrik asit, idrar hacmini ve idrar pH’ını yükselterek vücutta böbrek taşının oluşmayacağı bir ortam için yardım eder.

Bağırsaklar demiri, tavuk, et balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay bir şekilde alır. Limon ise içinde bulundurduğu demirin yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kabızlığın önüne geçer.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.