Depremden Sonra Sel Felaketi Vurdu! Şanlıurfa Şimdi De Yılanlarla Mücadele Ediyor!

Depremden Sonra Sel Felaketi Vurdu! Şanlıurfa Şimdi De Yılanlarla Mücadele Ediyor!
Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Şanlıurfa henüz depremin etkilerini atamamış iken bir de sel felaketi ile mücadele etmeye başladı. Tüm bunların yanı sıra şimdi de kentte yılan sorunu başladı. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri on bir ilde etkili olmuştu.7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkili olduğu illerden birisi de Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa'da depremin etkileri henüz geçmemişken şehirde sel felaketi kendini gösterdi.

Kahramanmaraş'ta depremleri nedeni ile binlerce bina yerle bir oldu. Depremden hayatını kurtaran vatandaşlar, şehirlerde kurulan çadır kentlerde ya da konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Sel nedeni ile çadırda yaşayan birçok kişi depremlerin ardından ikinci kez yıkıldı. Çadırların şiddetli yağışlar nedeni ile ıslanması vatandaşların tek barınma yeri olan çadırların kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.

ŞİMDİ DE YILANLAR ŞEHRİ SARDI

Depremlerin ardından sel felaketi ile boğuşan Şanlıurfa, son olarak yılanların meydana gelen şiddetli yağışlar nedeni ile kış uykusundan uyanması ve şehrin dört bir tarafında tehdit oluşturması ile mücadele ediyor. Meydana gelen kuvvetli yağışlar nedeni ile etkili olan sel, uyku sürecinde olan yılanların gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Sular altında kalan Şanlıurfa şimdi de yılanlarla baş etmeye çalışıyor. Şanlıurfa'da bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Kentin farklı bölgelerinde görülen yılanlar deprem ve sel nedeni ile zor günler geçiren Şanlıurfa halkına iyice tedirgin etti.

VALİLİK UYARDI

On bir ilde etkili olan Kahramanmaraş depremlerinden Şanlıurfa’da büyük hasar aldı. Şanlıurfa’da birçok bina orta ya da ağır hasarlı raporuna sahip. Bazı binaların ise acil yıkılması gerekiyor. Bu nedenle birçok kişi yaşamını dışarıda kurulan çadır kentlerde sürdürmek için mücadele ediyor. Meydana gelen sel felaketi ile Şanlıurfa halkı bir kez daha zor bir sürece girdi. Depremler nedeni ile bölgede meydana gelen yıkımların ağır olduğunu belirten Şanlıurfa Valiliği, sağanak yağışların devam etmesinin nedeni ile dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşların evlerini boşaltmasını belirtti. Aynı zamanda yapılan açıklamalarda, gerek olmadıkça evlerden ve güvenli alanlardan ayrılmaması gerekildiği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.