Kahramanmaraş Depremini Öngören Gökbilimci Frank Hoogerbeets'ten Korkutan Deprem Tahmini: “O Tarihte 8,3 Şiddetinde Deprem Bekleniyor!”

Kahramanmaraş Depremini Öngören Gökbilimci Frank Hoogerbeets'ten Korkutan Deprem Tahmini: “O Tarihte 8,3 Şiddetinde Deprem Bekleniyor!”
Avustralyalı en iyi gökbilimciler arasında ilk 3’e giren ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremleri tam 3 gün öncesinden tahmin ederek dikkatleri üzerine toplayan Frank Hoogerbeets, yeni bir tahmine daha imza attı. Gökbilimcinin yeni tahmini, panik yarattı. İşte ayrıntılar…

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu senelerdir bilinen bir gerçek olarak sık sık gündeme gelmeye devam ederken 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili birden etkileyen yıkıcı depremler, bu gerçeğin bir kez daha gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.6 ve 7.7’lik yıkıcı depremler sebebi ile 10 ilde 50 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. İlgili deprem bölgelerinde çalışmalar halen yoğun bir şekilde devam ederken bilim insanları da olası yeni depremlere ilişkin öngörülerini paylaşmaya başladı.

Yalnızca ülkemizi değil, tarihte meydana gelen en büyük kara depremlerinden birisi olması sebebi ile tüm dünyayı derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi, yabancı bilim insanlarının da gündemine girdi. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden tam 3 gün önce nokta atışı yaparak depremi tahmin eden isimlerden birisi de Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets oldu. Yaptığı tahminler ile dikkatleri üzerine çeken ve o günden bu yana ülkemiz vatandaşları tarafından da yakından takip edilen Hoogerbeets, yeni bir tahmine daha imza attı. Gökbilimcinin yeni tahmini, panik yarattı.

BU KEZ TAHMİNİ TUTMADI!

Geçtiğimiz günlerde YouTube kanalı üzerinden yeni tahminlerini yayınlayan Hoogerbeets, mart ayının ilk haftasının kritik olduğunu ve 8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu ifade etti. Hoogerbeets’in o tahminleri Rusya’dan İran’a kadar pek çok ülkede haberleştirilirken ünlü gökbilimcinin bu tahmini gerçekleşmedi.

YENİ TAHMİNİNDE TARİH VERDİ!

Son tahmininin gerçekleşmemiş olmasının üzerine yeni bir tahmin daha yayınlayan Hoogerbeets; Paskalya Adaları, Afrika, Hindistan ve Akdeniz’de Türkiye’ye yakın bir mesafede deprem beklediğini ve olası depremin şiddetinin de 8,3 olacağını ileri sürdü. Hoogerbeets, yeni tahmini için Ağustos- Kasım 2023 aralığına işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.