EYT'li emeklinin 2 bin TL ikramiye sevinci yarım mı kaldı? Artan emekli ikramiyesinden EYT'li yararlanabilecek mi?

EYT'li emeklinin 2 bin TL ikramiye sevinci yarım mı kaldı? Artan emekli ikramiyesinden EYT'li yararlanabilecek mi?
EYT yasası meclisten geçti. Resmi Gazetede yayınlanan 2 milyon 250 bin çalışanın faydalanacağı emeklilik sürecinde kritik günler yaşanıyor. Emekli maaşına yapılan zam ile yükselen ilk maaş sonrası bankaların promosyon rakamları güncellendi.

Sırada emekli ikramiyeleri var. Ramazan Bayramı öncesinde EYT'liler emekli ikramiyesi alabilecek mi? sorusu araştırılmaya başlandı. Yanıt gecikmedi…

 EYT dilekçeleri SGK kurumlarına verilmeye devam ediliyor. Emeklilik primini tamamlayanlar süreçte dilekçesini Nisan ayına geçmeden teslim ederek ilk maaşını almaya hazırlanıyor. Yüzlerce vatandaşın faydalanacağı bu yasa kapsamında bayram ikramiyesi ek olarak Nisan ayına yetişen EYT'lilere de verilecek. En düşük emekli aylığı yapılan yeni zamla beraber 7 bin 500 TL'ye yükseldi EYT'liler Nisan ayı ödemesini bu rakam üzerinden alacak. Ardından Ramazan ve Kurban Bayramı için ödenecek ikramiyeden de faydalanabilecek.

 2023 RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Emekli maaşlarına yönelik yapılan zam sonrası gözler ikramiyeye çevrildi. Yıllardır 1.100 TL olarak verilen emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban bayramında her iki dönemde 2 bin TL olarak toplamda 4 bin TL şeklinde hesaba yatacak. Ramazan Bayramı öncesi ödenecek 2 bin TL, Bayram ikramiyesinden EYT'liler de faydalanabilecek. SGK tarafından vazife malulleri, emekli aylığı alanlar, ölüm aylığı alanlar, yaşlı aylığı alanlar, iş göremez, geliri olmayanlar Bayram ikramiyesinden faydalanabiliyor. Bununla beraber şampiyon sporcular, gaziler, şehit yakınları, güvenlik korucuları ve terör mağdurları da bu haktan faydalanabiliyor.

 MART AYI DETAYINA DİKKAT!

Bu yıl 2023 Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde eda edilecek. Bu nedenle ilk ödemenin alındığı tarihten sonraya denk gelen ikramiyeden tüm EYT'li emekliler de faydalanabilecek.

Özellikle konuyla ilgili şu detaya dikkat çekiliyor: “Mart ayı içerisinde emeklilik dilekçesini doldurarak sorunsuz bir şekilde teslim edenler yasalar gereği 1 Nisan itibariyle emekli olmaya hak kazanıyor. Mart ayında emeklilik dilekçesini veren bir EYT'li ilk emekli aylığı hangi gün ödenirse ödensin fark etmeksizin Ramazan Bayramı için ödenen 2 bin TL Bayram ikramiyesinde faydalanabilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.