Migros Ramazan Kolileri! Bereket Paketi ve Lezzet Paketi İle İhtiyaçlar Karşılanıyor!

Migros Ramazan Kolileri! Bereket Paketi ve Lezzet Paketi İle İhtiyaçlar Karşılanıyor!
Müslümanların dört gözle beklemiş olduğu Ramazan-Şerif’te üçüncü güne girildi. Ramazan ayında yapılan yardımlardan biri de ramazan kolisi! Ramazan kolisinin içindekiler! İşte detaylar...

Oruç tutmak, bedenin ve ruhun gıdası olduğu gibi eli açık olmak, paylaşmak da ruhun gıdası olmaktadır. Maddi açıdan vermek manevi açıdan rahatlamayı da sağlamaktadır. Ramazan’da hazırlanan yardım kolileri yani ramazan kolisi ile de paylaşmak son derece önemli olmaktadır. Peki Ramazan kolisi içinde neler bulunmalıdır? İşte detaylar!

RAMAZAN’DA YARDIM KOLİSİ

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi olanlar için ‘Ramazan kolisi’ hazırlanır. Bu durumda hem maddi olarak hem de manevi olarak bir lezzet vardır. Ramazan kolisinin içine konulan gıdalar, ihtiyaç ürünleri ile başka birinin ihtiyaçları karşılanır. Böylece ruhen bir doyum hissi meydana gelir. Kendimiz için ihtiyaç olan gıdalardan bir başkası içinde paylaşmak gereklidir. Ramazan kolisinde olması gerekenler aslında hemen hemen hepimizin gereksinim duyduğu gıdalardan meydana gelmektedir.

KOLİ İÇİNDE OLMASI GEREKENLER

Ramazan kolisi içerisinde, çay, un, makarna, pirinç ve yağdan meydana gelen temel gıdaların yanında bu durum bütçeye göre de değişim göstermektedir. Bazıları eklenip bazıları çıkartılabilir. Ramazan’da kendi ihtiyacımız olan şeylerden koli içine de koymak lazımdır. Ramazan kolisinde bulunması gerekenler şu şekilde sıralanabilir; Pirinç, salça, nohut, çay, bulgur, pirinç, nohut, makarna, irmik, zeytin, küp şeker, tuz, helva, hazır çorbalar, reçel, arpa şehriye, toz puding, çikolata kreması, bal gibi temel gereksinimler yer almalıdır.

MİGROS RAMAZAN PAKETİ

Kuru bakliyat en uygun temek gereksinimlerden biridir. Besin değeri yüksek olduğundan dolayı ve karbonhidrat içermiş olmasından kaynaklı hem sağlıklı hem de doyurucu özelliktedir. Aynı şekilde çay ile şeker de öncelikli olması gereken gıdalardan olmaktadır.

Öte yandan ise birçok market, kurum, kuruluş ramazan için koli hazırlamaktadır. Bunlardan biri de Migros market olarak karşımıza çıkar. Migros markette Bereket Paketi adı altında koli satılmaktadır ve fiyatı 229.90 liradır. Aynı şekilde bunun yanı sıra Lezzet Paketi de satılmaktadır. Bunun fiyatı ise 429.90 lira olarak satılmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.