Bakan Varank Gaziantep sanayisinin dert babası...Türkiye’nin depremdeki zararı 100 milyar dolar bu yükü hep birlikte kaldıracağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gaziantep’te Nurdağı ve Islahiye ilçelerindeki depremzedelerin dertlerini dinleyerek birlikte iftar yaptılar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gaziantep’te Nurdağı ve Islahiye ilçelerindeki depremzedelerin dertlerini dinleyerek birlikte iftar yaptılar.Bakan Varank daha sonra Gaziantep’e gelerek organize sanayi bölgesinde sanayicilerle birlikte toplantı yaptı.Bakan Varank Gaziantep’in cazibe merkezi olması için talebler geldiğini ancak Gaziantep sanayisi her zaman küllerinden doğan bir sanayi merkezi olduğu için kendiliğinden bir cazibe merkezi olduğunu sanayicilerin tüm sorunlarını çok iyi bildiğini ve onların her zaman yanında olduğunu vurguladı.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank sanayicinin en büyük sorununun enerji maliyetlerinin büyük yük getirdiğini bunun yenilenebilir enerjide atağa geçmesi gerektiğini ve eylül 2023'de avrupanın ihracatta en büyük şartının karbon olduğunu ve şimdiden bu hazırlılğın bitmesi gerektiğini söyledi.Varank Gaziantep organize sanayinin Adıyaman, Kahramanmaraş,Hatay ve Kilis’deki fabrikaların depremde büyük zarar görmesi nedeniyle Gaziantep’e yatırım yapmak istediklerini  ve her türlü de desteği saylayacaklarını söyledi.

DEPREMİN TÜRKİYEYE MALİYETİ 103 MİLYAR DOLAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kahramanmaraş merkezli 2 depreminde Türkiye’ye maliyeti 103 milyar dolar olduğunu tahmin ettiğini ve deprem bölgesinde bulunan 11ilin özel deprem vergisi için devre dışı bırakıldığını ve diğer illerdeki sanayicilerden alındığını vurguladı.Varank 103 milyar dolar depremin verdiği zararı hep birlikte çözeceklerini ifade etti.

NURDAĞI ÖNEMLİ 

Nurdağı'nın kendilerinden en büyük taleplerinden birinin burada bir OSB kurulması olduğunu aktaran Varank, şunları söyledi: "Nurdağı'nda hızlıca bir OSB kurulmasıyla ilgili adımları da biz atmış olacağız. Tabi bu bölgeyi tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. Güzel günlerine buraları kavuşturmak istiyoruz. Buraya yeni yatırım çekmek mecburiyetindeyiz. Bunun yolu da yatırım teşviklerinden geçtiğinin farkındayız. Çok özel bir karar aldı Sayın Cumhurbaşkanımız. En çok yıkıma uğrayan ilçeleri Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'na aldık. Türkiye'de en yüksek teşvik bölgeleri 6. bölge teşvikleridir. Artık bu ilçelerimiz 6. bölge teşviklerinden faydalanabilecekler. Buraya yatırımlar çok ciddi devlet desteklerinden faydalanabilecekler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.