Voscreen, Apple İle Mücadele Ediyor! Çinli Şirket Türk Yazılımını Kopyaladı! Apple, App Store’da Yayınladı!

Voscreen, Apple İle Mücadele Ediyor! Çinli Şirket Türk Yazılımını Kopyaladı! Apple, App Store’da Yayınladı!
Türk yazılımcı ve girişimciler projeleri ile her geçen gün dünyada ses getirirken, meydana getirdikleri fikirler ise adeta çalınıyor. Bunun son örneği ise Çin pazarında hızla büyüyen ve bir Türk şirketi olan Voscreen oldu. Voscreen şirketi bu haksızlığın yanında bir de dünya teknoloji devi olan Apple firmasının, bu emek hırsızlığını uygulama mağazasında yer vermesi ile uğraşıyor. İşte detaylar…

Bir Türk şirketi olan Voscreen son projeleri ile dünya ve özellikle Çin pazarında hızla büyüyen bir şirket. Özellikle son projesi ile Çin pazarında oldukça ses getiren firma maalesef Apple şirketinin de vesile olduğu bir durumla mücadele ediyor.

Türk yazılımını gören Çinli şirket ise fikir almak yerine yazılımı birebir kopyalar bununla yetinmeyen Çinli şirket, uygulama logosundan, ara yüze kadar her şeyi birebir kendi uygulamasına yerleştirir.

DÜNYA DEVİ APPLE TALEPLERE SESSİZ

Çalıntı yazılımı fark eden şirket sahibi Deniz Dündar Apple’ın uygulamayı mağazaya eklemesiyle oldukça şaşırır. Dünya devi Apple, çalıntı olduğu iddia edilen ve kendisine bildirilen bu uygulamayı kendi platformlarında çoktan yayınlamıştı. Suç olduğunu düşündüğü bu durumu tespit eden kurucu Deniz Dündar, Apple yetkililerine durumu belgeleri ile iletmiş olsa da henüz bir cevap almış durumda değil.

VOSCREEN UYGULAMASI NEDİR?

Film, dizi, belgesel gibi medya ortamlarından alınan kısa kısa videolarla İngilizce öğrenmeyi hedefleyen uygulama, videolarda yer alan diyalogların dinlenmesi ve diyaloglara cevap verilmesi yöntemine dayanıyor.

Türk şirketi olan Voscreen, 8 yıldır Apple uygulama mağazası olan App Store’da yer alan uygulama milyonlarca kullanıcıya sahip.

APPLE İLE BİRLİKTE HUAWEİ UYGULAMAYA YER VERDİ

Yazılımı kopyaladığı iddia edilen Çinli şirket uygulama içi satın alma yöntemi ile haksız kazanç sağlamaya devam ettiğini öne sürülürken, Voscreen kurucusu Deniz Dündar durumu Çinli şirkete ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Ticaret Ataşeliğine bildirmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadı.

Bunun yanında Apple ve Huawei’den elde etmiş oldukları haksız gelir ve kazançların AFAD ve AHBAP aracılığı ile depremzede vatandaşlara bağışlamalarını ayrıca bu durumdan dolayı Voscreen şirketine tazminat ödemelerini talep ediyor.

Şuana kadar yapılan çağrı ve iletişime herhangi bir cevap vermemesi özellikle uygulama kuralları ile tanınan Apple için oldukça olumsuz bir izlenim yaratacak gibi duruyor. Atılacak adımlar ise oldukça merak ediliyor.

DENİZ DÜNDAR SESSİZ MÜCADELESİNE DEVAM EDİYOR

Yaşanan bu üzücü durum ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışan kurucu Deniz Düzdar ise İstanbul Apple Store önlerinde sessiz protestosuna devam ediyor. Mağaza önlerinde koymuş olduğu stantlarla ses getirmeyi hedefleyen Deniz Dündar özellikle Apple çalışanları ile girmiş olduğu nezaket dolu iletişim ile projeleri gibi örnek olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.