Lise öğrencileri için ücretsiz oldu! YKS sınavına girecek öğrencilerin sınav ve yol ücretini belediye karşılayacak!

Lise öğrencileri için ücretsiz oldu! YKS sınavına girecek öğrencilerin sınav ve yol ücretini belediye karşılayacak!
Bu yıl üniversite sınavına girecek olan öğrencileri ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal yardım kapsamında 2 bin 985 öğrenci üniversite sınav başvuru ve sınav yol ücretini ödemeyecek. Destekten kimler, nasıl faydalanabilir? İşte detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi geleneği bozmadı. Geçtiğimiz yıl başkente yaşayan 2 bin 985 öğrenci sınav/burs desteğinden faydalanmıştı. Bu yıl da aynı uygulamaya devam ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda toplamda 811 bin 535 TL'lik bütçe ayırdı.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başkentte yaşayan öğrencilere özel bu destek YKS sınavına girecek olan ortalama 3 bin öğrencinin sınav başvuru bedeli ve yol ücretini ödemesine gerek kalmayacak.

SINAV VE YOL DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Üniversite sınavına girecek olan öğrencileri bu destek nasıl yararlanabilir? Başvuru şartları merak ediliyordu. Konu üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yılda yapılan bu desteğin sosyal yardım alan vatandaşlar için yapılacağı duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan afişte #YKS 2023 ifadesi kullanıldı. Afiş üzerinde “Yarınlarımızın Umudu Sizlersiniz” sloganı yer alıyordu. Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

 “Eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmek niyetiyle Ankara'da yaşayan, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda YKS başvuru ücretlerini karşılıyoruz” denildi.

2023 YKS SINAVI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

2023 yılı ÖSYM tarafından belirlenmiş YKS başvuru kılavuzunda sınav ücreti belli oldu. Değişen sınav ücreti bu yıl oturum başına 115 TL olarak belirlendi. Yalnızca TYT'ye girecek olan adaylar 115 TL ödeyecek. TYT'nin yanında AYT ya da YDT adı verilen iki farklı oturma daha girmek isteyenler 3 oturum için toplamda 345 TL ödeyecek.

 YKS sınav ücretini yatırmak isteyenler bağlı bulunan bankanın bankamatik, internet şubesi ya da uygulaması üzerinden ödeme yapabilir.  2023 yılı YKS sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 17 Haziran'da TYT, 18 Haziran sabah oturumunda AYT, öğleden sonra oturumunda YDT sınavı uygulanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.