Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde Osmangazi Belediyesi vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşabilmeleri için var gücüyle çalışıyor. Osmangazi Belediyesi Hangi Şehirde? Belediye Başkanı Kim?

Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde Osmangazi Belediyesi vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşabilmeleri için var gücüyle çalışıyor. Osmangazi Belediyesi Hangi Şehirde? Belediye Başkanı Kim?
Osmangazi Belediyesi 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşabilmeleri için var gücüyle çalışıyor.

Bölgede inşasına başlanan prefabrik konutlar hızla yükselirken, 100 ailenin bayramı sıcak yuvalarında geçirmeleri hedefleniyor. Osmangazi Belediyesi’nin personeli tarafından inşa edilen prefabrik konutların Ramazan Bayramı’nda depremzedelere tahsis edilmesi planlanıyor. Hafif Çelik Prefabrik Konutların montajı hızla devam ederken tesisat bağlantıları da yapılmaya başlandı. Buzdolabından çamaşır makinesine kadar bir evde olan tüm eşyalar prefabrik konutlarda yer alacak.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde adeta bir üs kuran Osmangazi Belediyesi, bölgedeki depremzedelerin her türlü ihtiyacını eksiksiz gideriyor. İslahiye’ye 100 konutluk prefabrik mahalle kurmak için kolları sıvayan ekipler, depremzedelerin yaklaşan Ramazan Bayramını sıcak yuvalarında geçirebilmeleri için var gücüyle çalışıyor. Osmangazi Belediyesi’nin gönüllü personeli depremin ilk gününden itibaren, İslahiye’deki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 100 ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak olan prefabrik konutların montajına başlandı. Osmangazi Mahallesi adı verilen bölgede prefabrik konutlar hızla inşa edilirken, aynı zamanda depremzedeler için günde 3 öğün yemek dağıtımı yapılıyor. Günlük 2 Bin 500 kişinin faydalandığı, Osmangazi Belediyesi aş evi, Ramazan’da da hem iftar, hem sahurda İslahiyeli vatandaşlara hizmet verecek.

Osmangazi Mahallesi’nde 100 aile yaşayacak

Depremin ilk gününden itibaren İslahiye başta olmak üzere birçok noktada çalışmalara başlayan Osmangazi Belediyesi, deprem bölgesinden ayrılmıyor. Şiddetli depremde adeta yerle bir olan İslahiye’deki barınma sorununa kalıcı çözüm bulmak için prefabrik kent inşasına başlayan Osmangazi Belediyesi, yağmur çamur demeden çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Valilik tarafından gösterilen araziye Osmangazi Mahallesi adı verilirken prefabrik konutların hızla montajına başlandı. Her biri 27 metrekareden oluşan iki modül olarak tasarlanan prefabrik evlerde tuvalet, banyo ve mutfak tezgahı bulunacak. 100 ailenin yerleşeceği Osmangazi Mahallesi’nde ayrıca depremzedelerin günlük hayatlarını devam ettirebilmeleri amacıyla okul, millet kıraathanesi, mescit ve çocuk oyun alanı da yer alacak.

Aşevinde kazanlar kaynıyor

Deprem bölgesinde iki farklı noktada sıcak yemek dağıtımını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi İslahiye’de depremzedeler için günde 3 öğün sıcak yemek dağıtımına da devam ediyor. Günlük yaklaşık 2 bin 500 kişinin faydalandığı aşevi Ramazan’da da iftar ve sahurda sıcak yemek çıkartarak depremzedelere hizmet verecek.

Osmangazi Belediyesi HangiŞehirden Gaziantep'e Yardıma Geldi

Adını Osmanlı Devleti’nin kurucusundan alan, Bursa’nın en büyük ve merkez ilçesi Osmangazi, üzerinde yaşayan 3 medeniyetin derin izlerini taşıyan tarihi bir ilçedir. Marmara Bölgesi’nde yer alan ilçemiz, 862.516 nüfusu ve 71.400 hektar alanıyla ülkemizdeki 56 ilden daha büyüktür.  

136 adet mahallesi, 8.802 sokak ve caddesi bulunan Osmangazi, Bursa’da sosyal hayatın ve ekonominin de merkezidir.

Osmangazi; tarihi kültürel zenginlikleri, dağı ve kaplıcalarıyla bir turizm kenti, eşsiz tabiatı ve verimli ovasıyla bir tarım kenti, endüstriyel tesisleri ve sanayisiyle de bir sanayi ve ticaret kentidir. Farklı iş alanlarını barındıran ilçemizde bu nedenle gündüz nüfusu 1 milyonu geçmektedir.

İlçemizde, otomobil, otomobil yan sanayi, dokuma sanayi, havlu sanayi, trikotaj sanayi, kundura sanayi, tarım araçları sanayi, mobilya sanayi, deri, plastik sanayi, makine ve madeni eşya yapımcılığı, elektrik motoru sanayi, döküm sanayi, marangoz makineleri sanayi, kaynak makineleri sanayi, soba sanayi, bıçakçılık sanayi çok gelişmiştir. Bunların dışında yağ ve un fabrikaları üretim yapmaktadır. Osmangazi’de ayrıca sosyal hayatı canlandıran 554 restoran, sinema ve alışveriş merkezleri ve 88 otel yer almaktadır.

Osmangazi; Bursa'nın ekonomik ve kültürel açıdan da en gelişmiş ilçesidir. Eğitim yönünden Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan ilçemizde okur yazar oranı. % 99'dur.

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

1965 Gümülcine doğumlu. İlkokulu Yunanistan'da bitirdi ve daha sonra Orta-Lise tahsili için Türkiye'ye gelerek öğrenimini Türkiye'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak serbest Avukatlık yaptı.



Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nin Yönetim Kurulu üyeliğini ve 3 dönem de başkanlığını yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş aşamasında Bursa Osmangazi İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 Milletvekili genel seçimleri sonucu 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk delegasyonu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclis Dışişleri Komisyonu sözcülüğü görevini üstlendi. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Yunanistan parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığını yaptı. 

29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığına seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise Osmangazi’de Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere giren Dündar, aldığı yüzde 51 oyla 3. kez Osmangazi Belediye Başkanlığına seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Yunanca bilmekte

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.