Urfa ve Antep’te çiftçisinin 15 yıllık emeği 15 dakikada yok oldu...Şanlıurfa’yı vuran sel 100 bin fıstık ağacını alıp götürdü!

Urfa ve Antep’te çiftçisinin 15 yıllık emeği 15 dakikada yok oldu...Şanlıurfa’yı vuran sel 100 bin fıstık ağacını alıp götürdü!
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde 100 bin fıstık ağacı, sel felaketi nedeniyle 15 dakika içinde yok oldu. Şanlıurfa ve Gaziantep’i vuran sel nedeniyle çiftçinin yaşadığı büyük zarar gündem oldu...

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki bir çiftçinin 15 yıllık emeği, yaşanan sel felaketiyle birlikte yok oldu. Şanlıurfa’yı vuran sel ile birlikte yaklaşık 100 bin fıstık ağacının bulunduğu yer adeta bir çamur deryasına döndü. Yüz bin fıstık ağacının kökünden sökülüp sele karışması çiftçinin 15 yıllık emeğini 15 dakikada yok etti.

Şanlıurfa’da yıkım yaratan sel felaketi sonrası çiftçiler kara kara düşünüyor. Benzer bir tablo Gaziantep’te de yaşandı. Gaziantep’te etkili olan sel, çiftçinin yıllarca emek verdiği tarlasını balçık havuzuna çevirdi. Daha bir hafta öncesine kadar ağaçlarla dolu alanlar sel felaketinin ardından çamur ve balçık içinde dümdüz kaldı. Çiftçinin bu yaz mahsulünü toplayıp gelir elde etmeyi beklerken yaşadığı bu yıkım büyük zarara neden oldu.

YAKLAŞIK 100 BİN FISTIK AĞACI YOK OLDU

Şanlıurfa ve Gaziantep’te sel çiftçiyi de vurdu. Yaklaşık 100 bin ağacını sele kaptıran çiftçiler, bu yaz mahsul alma hayalini kurarken “Ne ağacımız kaldı, ne fıstığımız” diyerek durumu özetlediler. Zor durumda olan çiftçiler sel felaketi yüzünden 15 yıllık emeklerinin 15 dakikada yok olduğunu söyledi. Bozova ilçesindeki yaklaşık olarak 100 bin ağaç, sel yüzünden fıstıklarıyla birlikte ziyan olup gitti. 

FISTIK 16 YILDA KÖK TUTUYOR

Şanlıurfa’da yaşayan bir çiftçi sel yüzünden kökünden kopup giden fıstık ağaçlarıyla ilgili konuştu. Fıstık ağacının anca 16 yılda kök tutabildiğini söyleyen çiftçi “Bu yaz mahsul almayı geçtim, zaten ürünü bıraktık ağacın kökü gitti. Bu fıstığın kök tutması zaten 16 yıl sürüyor. 16 yıldan sonra ürün alıyoruz. Ömrümüz yeterse yiyoruz.” ifadelerini kullandı. Benzer durumun yaşandığı Gaziantep’te çiftçinin yeni mahsul alabilmesi için ağaçların en az 10 yıl köklenmesini beklemesi gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.