Trafik Cezası Olan Vatandaşlar İçin Yeni Gelişme! Yapılandırma Yasası Yolda! Peşin Ödeyenler İçin İndirim!

Trafik Cezası Olan Vatandaşlar İçin Yeni Gelişme! Yapılandırma Yasası Yolda! Peşin Ödeyenler İçin İndirim!
Yapılandırma yasasıyla beraber trafik cezalarına da yapılandırma yolda. Borçlarına yapılandırma gerçekleştiren kimseler, peşin ödeme yaptıkları zaman bir miktar indirim hakkı elde edecekler!

Yapılandırma yasası çıktı. Bu kapsamda trafik cezalarına da yapılandırma imkânı olacak. Borçlarına yapılandırma yapan kişiler, peşin ödemeler de %25 oranında indirim hakkı elde etmiş olacak. Aynı zamanda enflasyondan meydana gelen fakrında %90 oranında olan kısmını ödemek zorunda olmayacak. Yapılandırmaya başvurmak için son tarih belli oldu. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılandırma borçlar için başvuruda bulunmak lazım. Vatandaşların bu tarihi göz önünde bulundurarak işlemlerini yapması lazım.

AYRINTILAR AÇIKLANDI

Vergi ile prim borçlarıyla trafik cezalarının yapılandırılmasıyla alakalı merak edilen ayrıntılar belli oldu. Yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödeme yapan kimseler için birtakım fırsatlar tanınacak. Yapılandırma sonrasında peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar hem ana parada hem de enflasyon farkında bir indirimden faydalanmış olacak. 4 bin 538 TL borç bin 871 TL’ye kadar inmiş olacak.

YÜZDE YİRMİ BEŞ İNDİRİM

Trafik cezası borcu olan vatandaşlar için, borçlarını peşin bir şekilde ödemiş olmaları şartı ile anapara için %25 oranında bir indirim yapılmasına karar verildi. Enflasyon farkının da %90’ı silinmiş olmasına dair bir karar alındı. Yapılan bir habere göre, vergi ile prim borçları ile trafik cezalarının yapılandırılmasıyla alakalı olarak yapılacak başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılması lazım.

SON BAŞVURU

Yapılandırma için başvuru yapanların borçlarında bulunan gecikme faizi silinecek ve bu durum yerine Yİ-ÜFE hesaplanması yapılacak. 48 aya kadar varan trafik imkanından yararlanılması durumunda ise ana para ile Yİ-ÜFE’den meydana gelen borca belirlenen katsayı da eklenmiş olacak. Peşin ödemeyi tercih edenlerden ide Yİ-ÜFE tutarının %90 kadarını ödemesi alınmayacak. Bahsi geçen yasa trafik cezaları da dahil olmak üzere para cezalarında peşin ödemelerde bir imkân daha sunmakta. Eğer kişi borcunu 30 Haziran’a kadar peşin bir şekilde öderse, para cezasının da %25 indirimi olacak. Başvuru için son gün 31 Mayıs.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.