Emekliler İçin Müjde! Cumhurbaşkanı Açıkladı! En Düşük Emekli Maaşı 7.500 Liraya Çıktı! İşte detaylar

Emekliler İçin Müjde! Cumhurbaşkanı Açıkladı! En Düşük Emekli Maaşı 7.500 Liraya Çıktı! İşte detaylar
En düşük emekli maaşı ile bayram ikramiyeleri için zam hazırlığı için çalışıldığını duyuran Bakan Vedat Bilgin’den sonra gözler Cumhurbaşkanı’na çevrilmişi! İşte gelişmeler!

EYT ile emekli olacaklar da içinde olmak üzere, milyonların beklemiş olduğu açıklama dün akşam saatlerinde canlı yayında geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 5.500 liradan 7.500 liraya çıkartıldığını söyledi. Bayram ikramiyeleri de merak edilen diğer konular arasında yer aldı. Bayram ikramiyeleri ne kadar oldu ve ne zaman hesaplarda olacak soruları vatandaşlar tarafından merak edilmekte.

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMA YAPTI

Dün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel başkanı Kazım Ergün, dernekte bir araya gelmiş oldu. Görüşme sonrasında Bakan Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşı ile emeklilerin bayram ikramiyesini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi. Konuya dair zam talebi de karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan zam talebi için onay verdi. Cumhurbaşkanı, ‘Çalışmamızı yaptık, güzel bir müjde vereyim, en düşük emekli maaş 7 bin 500 lira oldu. 5 bin 500 lira olan aylıkta 2 bin lira artış yapıyoruz’ dedi.

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de TÜED’le yaptığı görüşme sonrasında, ‘5 bin 500 liranın bugünkü şartlarda yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı düşünüyorum. Konuya dair alternatif çalışmalar yaptık En düşük emekli maaşını yükseltecek olan alternatifler var. Emekliler için rahat bir nefes aldıracak olan düzenlemeyi detaylı olarak çalıştım. Bu hafta içinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza sunacağım. İnanıyorum ki emeklilerin beklemiş olduğu, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de Cumhurbaşkanımızın tarafından olumlu değerlendirilir’ dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ GÜNDEMDE

Bakan Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşını ve bayram ikramiyesi ile alakalı olan çalışmanın EYT düzenlemesi çerçevesinde emekli olanları da içine aldığını söyledi.  Her bayramda 1.100 lira olmak üzere toplamda 2.200 lira ödenen bayram ikramiyeleri adına TÜED’in önerisi Cumhurbaşkanı’nın açıklaması öncesinde en düşük oranda emekli maaşı 5.500 lira oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.